ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εκτίναξη» 400% μετοχής που συνδέεται με τον Τραμπ

21:43 - 21 Οκτ 2021 | Επιχειρήσεις
«Εκτίναξη» 400% μετοχής που συνδέεται με τον Τραμπ
Σε άνευ προηγουμένου ράλι επιδόθηκε η μετοχή της SPAC εταιρείας, Digital World Acquisition Corp (DWAC), στον απόηχο πληροφοριών για μία συγχώνευση, που συνδέεται με τα σχέδια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να δημιουργήσει την δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το CNBC η μετοχή της DWAC βρέθηκε να καταγράφει άνοδο έως και 400% κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Η εκρηκτική μεταβολή στην τιμή της είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα να διακοπεί πολλές φορές μέσα στην ημέρα η διαπραγμάτευσή της. 

Η Digital World Acquisition ήταν η μετοχή με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στην πλατφόρμα Fidelity, αλλά και στα χρηματιστήρια NYSE και Nasdaq (έχει επιλέξει τη διπλή εγγραφή).

Οι εντολές αγοράς ήταν 3 φορές περισσότερες από τις εντολές πώλησης της μετοχής στη Fidelity. Έως και νωρίς το απόγευμα περισσότερε από 360 εκατ. μετοχές της DWAC είχαν ήδη αλλάξει χέρια σύμφωνα με τη FactSet.

Σημειώνεται ότι η νέα εταιρεία του Τραμπ Trump Media & Technology Group ανέφερε σε χθεσινή (20/10) ανακοίνωσή της ότι αυτή και η DWAC «έχουν συνάψει οριστική συμφωνία συγχώνευσης, η οποία προβλέπει μια επιχειρηματική συνένωση που θα έχει ως αποτέλεσμα η Trump Media & Technology Group να γίνει μια εισηγμένη εταιρεία, υπό την επιφύλαξη της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών και των μετόχων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.