ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Mastercard μπαίνει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

22:56 - 25 Οκτ 2021 | Επιχειρήσεις
Η Mastercard μπαίνει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων
Στον «χορό» των κρυπτονομισμάτων μπαίνει δυναμικά και η Mastercard, η οποία ετοιμάζεται να ανακοινώσει ότι οποιαδήποτε από τις χιλιάδες τράπεζες και εκατομμύρια εμπόρους στο δίκτυο πληρωμών της μπορεί σύντομα να ενσωματώσει τα crypto στις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με το CNBC, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πορτοφόλια bitcoin, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες που θα μπορούν να κερδίζουν ανταποδοτικά bonus και να ενεργοποιούν ψηφιακά assets τα οποία θα μπορούν να ξοδεύουν, αλλά και προγράμματα πιστότητας όπου αεροπορικές εταιρείας ή ξενοδοχεία θα μετατρέπουν τους πόντους σε bitcoin.

Για να το κάνει, η Mastercard ενώνει τις δυνάμεις της με την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Bakkt.

«Θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους συνεργάτες μας την ικανότητα να ενσωματώνουν τις crypto υπηρεσίες εύκολα σε οτιδήποτε και αν κάνουν» δήλωσε σχετικά στέλεχος της Mastercard, προσθέτοντας πως «οι συνεργάτες μας, είτε είναι τράπεζες, είτε είναι έμποροι θα μπορούν να αγοράζουν, να πωλούν και να κατέχουν κρυπτονομίσματα μέσω της πλατφόρμας Baktt».

Η Mastercard διαχειρίζεται ένα από τα κυρίαρχα παγκόσμια δίκτυα πληρωμών μαζί με τη Visa και έχει σχέσεις με περισσότερα από 20.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν 2,8 δισεκατομμύρια Mastercards σε χρήση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.