ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο CEO της Credit Suisse επειδή «έσπασε» την καραντίνα

16:56 - 17 Ιαν 2022 | Επιχειρήσεις
Παραιτήθηκε ο CEO της Credit Suisse επειδή «έσπασε» την καραντίνα
Την παραίτησή του από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της επενδυτικής τράπεζας Credit Suisse υπέβαλε ο Πορτογάλος, Αντόνιο Όρτα-Οσόριο (φωτο), λόγω παραβίασης των μέτρων για τον κορονοϊό στη Βρετανία και την Ελβετία.

Η τράπεζα ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής (16/1) ότι ο Όρτα-Οσόριο παραιτήθηκε, έπειτα από έρευνα που ζήτησε το διοικητικό συμβούλιο. Η έρευνα εξέτασε τη συμπεριφορά του, συμπεριλαμβανομένου ταξιδιού στο οποίο παραβίασε τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό και τη για τη χρήση εταιρικού αεροσκάφους, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η τράπεζα έκανε έρευνα για ταξίδι του Όρτα-Οσόριο, όπως και για το γεγονός ότι παρακολούθησε τους τελικούς του Γουίμπλεντον τον Ιούλιο στη Βρετανία, όταν τα μέτρα για τον κορονοϊό στη χώρα απαιτούσαν να βρίσκεται σε καραντίνα.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελβετικό Τύπο, ο πρόεδρος της τράπεζας χρησιμοποίησε εταιρικό αεροσκάφος το φθινόπωρο για να ταξιδέψει για διακοπές στις Μαλδίβες. Τότε η Credit Suisse είχε πει ότι έχει κανόνες αναφορικά μα τη χρήση ιδιωτικών τζετ από τον πρόεδρο και άλλα στελέχη.

Σημειώνεται ότι ο Όρτα-Οσόριο είχε παραβιάσει ξανά τους κανόνες καραντίνας ταξιδεύοντας από το Λονδίνο προς τη Ζυρίχη στις 28 Νοεμβρίου. Το ταξίδι έγινε μία ημέρα αφότου η Ελβετία επέβαλε δεκαήμερη καραντίνα στις αφίξεις από τη Βρετανία και αρκετές άλλες χώρες, εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον. Τότε ο Πορτογάλος είχε πει ότι η παραβίαση ήταν ακούσια και αναφέρθηκε στις υγειονομικές αρχές και την ελβετική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή Finma. Ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι δεν θα επαναληφθεί.

«Λυπάμαι που ορισμένες προσωπικές μου ενέργειες οδήγησαν σε δυσκολίες για την τράπεζα και διακινδύνευσαν την ικανότητά μου να εκπροσωπώ την τράπεζα εσωτερικά και εξωτερικά», ανέφερε ο Όρτα-Οσόριο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Credit Suisse. «Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η παραίτησή μου είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των ενδιαφερόμενων πλευρών της, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή», συμπλήρωσε.

Ο Πορτογάλος αποχωρεί από την ελβετική τράπεζα λιγότερο από ένα χρόνο από την πρόσληψή του. Τη θέση του θα πάρει ο Άξελ Λίμαν, μέλος του ΔΣ και μέχρι πρότινος πρόεδρος της επιτροπής εκτίμησης κινδύνου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:58 - 17 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.