ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lufthansa: Σχεδιάζει να αγοράσει 40% της διαδόχου της Alitalia, ITA Κύριο

19:43 - 22 Ιαν 2022 | Επιχειρήσεις
Lufthansa: Σχεδιάζει να αγοράσει 40% της διαδόχου της Alitalia, ITA
Σχέδιο να αγοράσει το 40% των μετοχών της ITA Airways, της διαδόχου της Alitalia, έχει η Lufthansa, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Foglio.

Η συμφωνία θα μπορούσε να παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Lufthansa και η ITA βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για ορισμένους βασικούς όρους της συμφωνίας, όπως ο ρόλος του αεροδρομίου του Φιουμιτσίνο ως κόμβου για απευθείας πτήσεις προς την Αφρική και ορισμένα δρομολόγια προς την Αμερική.

Εκπρόσωπος της ITA δήλωσε ότι η ανώτατη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας θα παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο στο διοικητικό συμβούλιο στις 31 Ιανουαρίου.

Η εφημερίδα δεν έδωσε τιμή για οποιαδήποτε συμφωνία, η οποία, έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει να εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγές ανέφεραν στο Reuters στις 12 Ιανουαρίου ότι η ιταλική εταιρεία βρίσκεται σε επαφή με τη Lufthansa, την British Airways και την αμερικανική Delta Air Lines για μια μετοχική συνεργασία, προσθέτοντας ότι οι επίσημες συνομιλίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Εκπρόσωπος της Lufthansa είχε δηλώσει παλαιότερα ότι ο γερμανικός αερομεταφορέας ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με την ITA.

Η Delta διέψευσε ότι σχεδιάζει να επενδύσει στην ITA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.