ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Δύσκολη χρονιά με ζημιές το 2021

10:01 - 10 Φεβ 2022 | Επιχειρήσεις
Credit Suisse: Δύσκολη χρονιά με ζημιές το 2021
Ζημιές 2 δισ. Φράγκων (2,2 δισ. Δολαρίων) ανακοίνωσε η Credit Suisse για το δ΄ τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας των προβλέψεων για τη διευθέτηση των νομικών υποχρεώσεων της επενδυτική τράπεζας και της επιβράδυνσης στις δραστηριότητες για τα τμήματα trading και διαχείρισης περιουσίας.

Για το σύνολο της χρήσης, τα καθαρά αποτελέσματα εμφάνισαν ζημιές 1,572 δισ. Φράγκων, έναντι των κερδών 2,7 δισ. Φράγκων για το 2020.

"Το 2021 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Credit Suisse. Τα δημοσιευμένα μας αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά από το ζήτημα της Archegos, την απομείωση της υπεραξίας που σχετίζεται με την εξαγορά της Donaldson, Lufkin & Jenrette το 2000 και τις νομικές προβλέψεις, καθώς προσπαθούμε προληπτικά να επιλύουμε τα προβλήματα”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Thomas Gottstein.

"Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων τριμήνων, διαχειριστήκαμε την τράπεζα με περιορισμένη διάθεση ανάληψης κινδύνου σε όλους τους τομείς, καθώς λάβαμε αποφασιστικά μέτρα για να ενισχύσουμε τη συνολική βάση κινδύνου και ελέγχων, και συνεχίσαμε τις προσπάθειές μας για αποκατάσταση”, πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.