ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός Swift επτά ρωσικές τράπεζες-Ποιες δεν είναι στη λίστα

18:57 - 01 Μαρ 2022 | Επιχειρήσεις
Εκτός Swift επτά ρωσικές τράπεζες-Ποιες δεν είναι στη λίστα
Τον αποκλεισμό επτά ρωσικών τραπεζών από το διατραπεζικό σύστημα μηνυμάτων Swift, συζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων των VTB Bank PJSC και Bank Rossiya, σύμφωνα με προσχέδιο της λίστας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η λίστα δεν περιλαμβάνει τη Sberbank, τον μεγαλύτερο δανειστή της Ρωσίας, ή την Gazprombank. Ο τελικός κατάλογος θα πρέπει να συμφωνηθεί με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ανέφεραν άτομα που ενημερώθηκαν για το θέμα.

Η απουσία της Sberbank PJSC και της Gazprombank αναδεικνύει την ανησυχία για τις οικονομικές συνέπειες που θα έχουν οι κυρώσεις στην ίδια την Ευρώπη. Εξάλλου, το μπλόκο της Ρωσίας από το Swift θεωρούνταν από καιρό απαγορευμένo για πολλές ευρωπαϊκές χώρες λόγω της πιθανής ζημιάς που θα μπορούσε να προκαλέσει στις δικές τους οικονομίες, ορισμένες από τις οποίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη ρωσική ενέργεια.

Τα άλλα ιδρύματα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι οι Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank, Sovcombank και VEB.RF. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η λίστα εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των κυβερνητικών απεσταλμένων της ΕΕ που συναντώνται στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των τραπεζών που θα αντιμετωπίσουν την απαγόρευση από το σύστημα, το οποίο επιτρέπει συναλλαγές αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον κόσμο, είναι η VTB Bank PJSC και η Bank Rossiy.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:58 - 01 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.