ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Airbnb αποχαιρετά την Κίνα

22:38 - 23 Μαϊ 2022 | Επιχειρήσεις
Η Airbnb αποχαιρετά την Κίνα
Το ερχόμενο καλοκαίρι η Airbnb αναμένεται να αποχωρήσει από την Κίνα, όπως μετέδωσε το CNBC, το οποίο αναφέρει ότι όλες οι καταχωρήσεις σπιτιών στη χώρα θα έχουν «κατέβει» μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την απόφασή της στους υπαλλήλους της στην Κίνα ίσως και αύριο Τρίτη (24/5).

Η Airbnb ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές της στην ηπειρωτική Κίνα το 2016 και έχει αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό από άλλους παίκτες της κινεζικής αγοράς.

Πηγές της Airbnb αναφέρουν στο CNBC ότι η λειτουργία του κινεζικού της τμήματος ήταν ήδη δαπανηρή και πολύπλοκη. Η πανδημία επιδείνωσε αυτά τα ζητήματα και αύξησε τον αντίκτυπό τους.

Παρά τις προσπάθειες που έκανε η πλατφόρμα για να επεκταθεί στην Κίνα, οι δραστηριότητές της στη χώρα αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% των εσόδων της τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές, η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει τα γραφεία της στο Πεκίνο απασχολώντας εκατοντάδες υπαλλήλους και θα εστιάσει περισσότερο στη διαμονή τουριστών που ταξιδεύουν από την Κίνα προς άλλες χώρες.

Από τις αρχές του 2022 η μετοχή της Airbnb έχει υποχωρήσει τουλάχιστον κατά 30%, αλλά εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε τιμή άνω των 68 δολαρίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:01 - 23 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.