ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BC Partners: Κοντά στην εξαγορά του 50% της Fedrigoni

15:24 - 25 Ιουλ 2022 | Επιχειρήσεις
BC Partners: Κοντά στην εξαγορά του 50% της Fedrigoni
Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά του 50% της ιταλικής χαρτοποιίας, Fedrigoni, από την Bain Capital βρίσκεται το ευρωπαϊκό fund εξαγορών, BC Partners.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας η Bain Capital θα χρησιμοποιήσει το πιο πρόσφατο fund της για να επανεπενδύσει στην εταιρεία, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες εξαγορών της Ιταλίας φέτος.

Η Fedrigoni, που εδρεύει στη βορειοανατολική πόλη της Βερόνας, κατασκευάζει ειδικό χαρτί για συσκευασίες πολυτελείας και τέχνες καθώς και ετικέτες για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Η εταιρεία απασχολεί 4.500 άτομα, δραστηριοποιείται σε 132 χώρες και έχει ετήσια έσοδα περίπου 2 δισ. ευρώ, με κέρδη από βασικές δραστηριότητες ύψους σχεδόν 300 εκατ. ευρών, σημειώνουν πηγές.

Η Bain Capital, που πήρε τον έλεγχο της εταιρείας το 2017, ξεκίνησε έναν διαγωνισμό τον Μάιο για να εξερευνήσει τις επιλογές της να ρευστοποιήσει μερικώς.

Η πώληση προσέλκυσε το ενδιαφέρον από εταιρείες όπως οι Partners Group, Onex και Brookfield, σημείωσαν οι πηγές στο Reuters. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.