ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aramco: Εξαγοράζει τη μονάδα λιπαντικών της Valvoline έναντι $2,65 δισ.

21:06 - 01 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Aramco: Εξαγοράζει τη μονάδα λιπαντικών της Valvoline έναντι $2,65 δισ.
Στην πώληση της μονάδας της που κατασκευάζει λιπαντικά, ψυκτικά και άλλα προϊόντα για αυτοκίνητα, προς την Saudi Aramco προχωρά η Valvoline, με το τίμημα της συναλλαγής να ανέρχεται στα 2,65 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (1/8) και βασίζεται στο σχέδιο της Valvoline να χωρίσει τις δύο μονάδες της, με τα έσοδα από την πώληση να τροφοδοτούν την επέκταση της επιχείρησης του κέντρου σέρβις οχημάτων που δραστηριοποιείται η Valvoline στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, για την Aramco το deal συμβάλει στην εμβάθυνση της εταιρείας στον κλάδο των πετροχημικών. Ο πετρελαϊκός κολοσσός επεκτείνει την παρουσία του στο συγκεκριμένο τομέα, έχοντας αγοράσει το 2020 την πετροχημική εταιρεία Saudi Basic Industries Corp.

«Η Global Products της Valvoline ταιριάζει απόλυτα στην στρατηγική ανάπτυξης της Aramco για τα λιπαντικά, καθώς θα αξιοποιήσει την παγκόσμια παραγωγή βασικών ελαίων μας και θα ενισχύσει τις υπάρχουσες σχέσεις με τους κατασκευαστές αυθεντικού εξοπλισμού», δήλωσε ο Mohammed Qahtani, ανώτερο στέλεχος της Aramco.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.