ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για την επιστροφή στο γραφείο-Μαζεύουν υπογραφές

08:04 - 23 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Apple: Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για την επιστροφή στο γραφείο-Μαζεύουν υπογραφές
Οι εργαζόμενοι της Apple αντιδρούν στην απόφαση της εταιρείας να επιστρέψουν στο γραφείο τον επόμενο μήνα, υποστηρίζοντας ότι έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν «εξαιρετική δουλειά» κατά τη διάρκεια δύο και πλέον ετών ευέλικτων ρυθμίσεων.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στους Financial Times, η «Apple Together», μια ομάδα εργαζομένων που δημιουργήθηκε πέρυσι όταν τα γραφεία της εταιρείας παγκοσμίως υιοθέτησαν την τηλεργασία, άρχισε να κυκλοφορεί μια αναφορά την Κυριακή απαιτώντας «ευέλικτη εργασία κατά τόπους».

Η παραπάνω αναφορά πρόκειται για μια απάντηση στην έκκληση του CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ την περασμένη εβδομάδα, όπου υπογράμμιζε στους υπαλλήλους ότι πρέπει να προσέρχονται στα γραφεία τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα από τις 5 Σεπτεμβρίου. Όπως σημείωσε ο Κουκ, η επιθυμία του είναι να διατηρηθεί η «προσωπική συνεργασία που είναι τόσο σημαντική για τη φιλοσοφία της εταιρείας».

«Πιστεύουμε ότι η Apple θα πρέπει να ενθαρρύνει, όχι να απαγορεύει, την ευέλικτη εργασία προκειμένου να δημιουργήσουμε μια διαφοροποιημένη και επιτυχημένη εταιρεία όπου μπορούμε να νιώθουμε άνετα να σκεφτούμε διαφορετικά μαζί», τονίζεται στην αναφορά που διακινείται στην Apple.

Μεταξύ άλλων, στην παραπάνω αναφορά η «Apple Together» απαιτεί από την εταιρεία να επιτρέπει στους υπαλλήλους να συνεργάζονται με τον «άμεσο διευθυντή» τους για να αποφασίζουν τις ρυθμίσεις εργασίας τους χωρίς να υπόκεινται σε «υψηλού επιπέδου εγκρίσεις» και «σύνθετες διαδικασίες».

Μάλιστα, στο Slack, την εσωτερική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιεί η Apple, περισσότεροι από 10.000 υπάλληλοι έχουν ενταχθεί στην ομάδα «Remote Work Advocacy», ενώ στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων για υπαλλήλους τεχνολογίας, Blind, οι συζητήσεις για την επιστροφή στην εργασία είναι από τα πιο συχνά και δημοφιλή θέματα μεταξύ των εργαζομένων της Apple.

Σύμφωνα με τους Financial Times, o CEO του τεχνολογικού κολοσσού παρουσιαζόταν σκεπτικός σχετικά με την πλήρη επιστροφή στο γραφείο των εργαζομένων τον περασμένο Μάρτιο, αναγνωρίζοντας ότι η επιστροφή στο γραφείο μπορεί να είναι «μια ανησυχητική αλλαγή» για κάποιους, ωστόσο από τον Ιούνιο έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να επαναφέρει τους εργαζομένους στο γραφείο.

Άνθηση κατά την περίοδο της πανδημίας

Αξίζει να τονισθεί ότι η Apple γνώρισε άνθηση κατά την περίοδο της πανδημίας, με την αποτίμησή της στην αγορά να διπλασιάζεται περίπου από 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 2020 σε 2,8 τρισ. δολάρια σήμερα.

Ορισμένοι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι αυτό αποδεικνύει ότι η τηλεργασία δεν εμποδίζει την αποδοτικότητα της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.