ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Twitter: Η Επ.Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ζητά στοιχεία για λογαριασμούς spam

21:09 - 24 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Twitter: Η Επ.Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ζητά στοιχεία για λογαριασμούς spam
Εντείνει τον έλεγχο για τα στοιχεία του αριθμού χρηστών της πλατφόρμας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), πιέζοντας την Twitter Inc να της παράσχει περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο εντοπίζει τους λογαριασμούς spam.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο CNBC, το αίτημα της SEC στις 15 Ιουνίου που τέθηκε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Parag Agrawal, δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (24/8), και αφορούσε στις δηλώσεις της Twitter στην τελευταία της ετήσια έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε αναφέρει ότι οι λογαριασμοί spam και bot αποτελούν λιγότερο από το 5% της βάσης χρηστών της.

Το Twitter βρίσκεται υπό πίεση αυτή την εβδομάδα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί και κρατά αρχεία για ψεύτικους λογαριασμούς, έπειτα από καταγγελίες πρώην στελέχους της ότι η εταιρεία δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει τη δραστηριότητα των bot.

Παρόλο που η Twitter απέρριψε τους ισχυρισμούς από τον πρώην επικεφαλής ασφάλειας της, Peiter Zatko, ορισμένοι νομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι θα μπορούσε να ενισχύσει τη θέση του Μασκ, στην προσπάθειά του να αποφύγει την εξαγορά της πλατφόρμας έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.