ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TikTok: Χάκερς ισχυρίζονται ότι έκλεψαν δεδομένα από 1 δισεκατομμύριο χρήστες

13:06 - 06 Σεπ 2022 | Επιχειρήσεις
TikTok: Χάκερς ισχυρίζονται ότι έκλεψαν δεδομένα από 1 δισεκατομμύριο χρήστες
Ομάδα χάκερς υποστηρίζει ότι απέκτησε πρόσβαση, κλέβοντας τον πηγαίο κώδικα του ΤikTok, καθώς και τα στοιχεία λογαριασμών δισεκατομμυρίων χρηστών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Independent, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε δημοφιλές φόρουμ hacking οι ισχυρισμοί ομάδας χάκερς που υποστήριζαν ότι εκμεταλλεύτηκαν έναν ανασφαλή διακομιστή cloud ο οποίος περιείχε προσωπικές πληροφορίες χρηστών του TikTok.

Μάλιστα, από την πλευρά της η Microsoft προειδοποίησε τους χρήστες σχετικά με μια «υψηλού κινδύνου ευπάθεια» στην εφαρμογή Android του TikTok, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στους χάκερς να «θέσουν σε κίνδυνο τους λογαριασμούς των χρηστών με ένα μόνο κλικ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Independent, οι χάκερς ισχυρίζονται ότι έχουν πρόσβαση σε περίπου 34GB δεδομένων χρηστών του TikTok.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιαδήποτε παραβίαση, ενώ υπογράμμισε ότι η ευπάθεια που εντοπίστηκε από τη Microsoft «δεν σχετίζεται καθόλου με τον πηγαίο κώδικα του backend της».

«Η TikTok θέτει ως προτεραιότητα το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών της», δήλωσε εκπρόσωπος στην Independent. «Η ομάδα ασφαλείας μας διερεύνησε αυτούς τους ισχυρισμούς και δεν βρήκε καμία απόδειξη παραβίασης της ασφάλειας», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.