ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Samsung επενδύει $5 δισ. για τη μείωση εκπομπής ρύπων

09:28 - 15 Σεπ 2022 | Επιχειρήσεις
Η Samsung επενδύει $5 δισ. για τη μείωση εκπομπής ρύπων
Ο τεχνολογικός κολοσσός, Samsung θα επενδύσει 7 τρισεκατομμύρια γουόν (5 δισεκατομμύρια δολάρια) σε πράσινες πρωτοβουλίες και θα καλέσει τη Νότια Κορέα να αντιμετωπίσει το υψηλό κόστος της καθαρής ενέργειας, καθώς η εταιρεία θέλει να αντιστρέψει την αύξηση των εκπομπών ρύπων και να μηδενίσει την άμεση ρύπανση μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών μνήμης στον κόσμο, το κλιματικό αποτύπωμα του οποίου διογκώνεται τα τελευταία χρόνια καθώς έχει επεκτείνει τις ενεργοβόρες γραμμές παραγωγής του, σχεδιάζει να εξαλείψει τις εκπομπές άνθρακα στο πεδίο 1 και 2.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής η Samsung δεν έχει αναπτύξει στόχους για τη μείωση της ρύπανσης από το πεδίο 3, αν και σκοπεύει να θέσει ανάλογους στόχους στο μέλλον.

«Αυτές οι δραστηριότητες πρόκειται να καλύψουν τελικά τη ζήτηση από τους πελάτες μας… ώστε να αυξήσουμε το ενδιαφέρον για τα προϊόντα μας», τόνισε η Kim Soo-jin, επικεφαλής στρατηγικής ESG της Samsung. «Υπάρχει κόστος, αλλά θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια επιχειρηματική ευκαιρία».

Μεταξύ άλλων, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει στόχο να μετατρέψει εργοστάσιά του στο εξωτερικό που θα παράγουν εξ ολοκλήρου ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές εντός πέντε ετών.

Η Νότια Κορέα στοχεύει επίσης να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050, αλλά αυτό αποτελεί πρόκληση για μια χώρα με σημαντική βαριά βιομηχανία, λένε οι αναλυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.