ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Κακόβουλες εφαρμογές ενδέχεται να έχουν κλέψει κωδικούς εκατομμυρίων χρηστών

17:07 - 07 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
Facebook: Κακόβουλες εφαρμογές ενδέχεται να έχουν κλέψει κωδικούς εκατομμυρίων χρηστών
Η μητρική εταιρεία της Facebook, Meta, προειδοποιεί σχεδόν ένα εκατομμύριο χρήστες πως οι λογαριασμοί τους ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί εξαιτίας ζητημάτων ασφαλείας με εφαρμογές που έχουν ληφθεί από την Apple και τα app stores της Alphabet.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα (7/10) ότι εντόπισε περισσότερες από 400 κακόβουλες εφαρμογές Android και iOS που στοχεύουν χρήστες του διαδικτύου προκειμένου να κλέψουν τα στοιχεία σύνδεσής τους.

Οι εφαρμογές αποτελούσαν ουσιαστικά μεταμφιέσεις σε επεξεργαστές φωτογραφιών, παιχνίδια για κινητά ή trackers υγείας, επισημαίνει η Meta.

Η Apple με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι 45 από τις 400 προβληματικές εφαρμογές βρίσκονταν στο app store της και έχουν έκτοτε αφαιρεθεί, ενώ η Google αφαίρεσε όλες τις εν λόγω κακόβουλες εφαρμογές, όπως είπε ένας εκπρόσωπος της, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου γνωρίζουν πόσο δημοφιλείς είναι αυτοί οι τύποι εφαρμογών και θα χρησιμοποιήσουν παρόμοια θέματα για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους και να κλέψουν τους λογαριασμούς και τις πληροφορίες τους», δήλωσε ο David Agranovich, της Meta.

«Εάν μια εφαρμογή υπόσχεται κάτι πολύ καλό για να είναι αληθινό, όπως ακυκλοφόρητες λειτουργίες για άλλη πλατφόρμα ή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, το πιθανότερο είναι ότι έχει απώτερα κίνητρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.