ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google: Συνεργασία με Coinbase για πληρωμές με κρυπτονομίσματα στο cloud

16:24 - 11 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
Google: Συνεργασία με Coinbase για πληρωμές με κρυπτονομίσματα στο cloud
Η Google ανακοίνωσε την Τρίτη (11/10) ότι θα εμπιστευτεί την Coinbase ώστε να αρχίσει να επιτρέπει σε ορισμένους πελάτες να πληρώνουν για υπηρεσίες cloud με κρυπτονομίσματα στις αρχές του 2023.

Η Coinbase, η οποία εξασφαλίζει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από συναλλαγές λιανικής, θα μεταφέρει εφαρμογές που σχετίζονται με δεδομένα στην Google, αφήνοντας το Amazon Web Services cloud, στο οποίο βασίζεται εδώ και χρόνια, δήλωσε ο Jim Migdal, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης της Coinbase.

Η Google Cloud Platform θα δέχεται αρχικά πληρωμές σε κρυπτονομίσματα από λίγους πελάτες στον κόσμο του Web3 που θέλουν να πληρώσουν με αυτόν τον τρόπο, χάρη στην ενσωμάτωση με την υπηρεσία Coinbase Commerce, δήλωσε στο CNBC ο Amit Zavery, αντιπρόεδρος, γενικός διευθυντής και επικεφαλής της πλατφόρμας στο Google Cloud.

Σταδιακά, η Google θα επιτρέψει σε πολλούς περισσότερους πελάτες να πραγματοποιούν πληρωμές με κρυπτονομίσματα, είπε ο Zavery. Το Coinbase Commerce υποστηρίζει 10 ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum και Litecoin.

Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν. Όμως, όπως και σε άλλες συμφωνίες του Coinbase Commerce, το Coinbase θα κερδίσει ένα ποσοστό των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω αυτού, είπε ο Migdal.

Η συμφωνία της Google με την Coinbase στο κομμάτι των πληρωμών δεν ήταν δεδομένη, καθώς και η PayPal προσφέρει στις επιχειρήσεις έναν τρόπο να λαμβάνουν πληρωμές σε ψηφιακά νομίσματα.

«Εξετάσαμε και άλλες εταιρείες για το κομμάτι των κρυπτονομισμάτων», παραδέχθηκε ο Zavery, σημειώνοντας, όμως, ότι η Coinbase ήταν η πλέον ιδανική.

Η Google εξετάζει επίσης πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει το Coinbase Prime, μια υπηρεσία που αποθηκεύει με ασφάλεια τα κρυπτονομίσματα των οργανισμών και τους επιτρέπει να εκτελούν συναλλαγές. Ο Zavery είπε ότι η Google θα πειραματιστεί και θα δει «πώς μπορούμε να συμμετάσχουμε» στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών κράτησαν καιρό, αφού οι τεχνολογίες blockchain, όπως τα NFTs, βρίσκονται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο για το cloud της Google.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:26 - 11 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.