ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήγμα για την γαλλική βιομηχανία - Μείωση 10% στην παραγωγή

17:15 - 14 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
Πλήγμα για την γαλλική βιομηχανία - Μείωση 10% στην παραγωγή
Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα μειώθηκε το γ' τρίμηνο του 2022 κατά 10%, εξαιτίας των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους επαγγελματικών ομοσπονδιών ανέφερε τα εξής: 

«Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου εξακολουθούν να πλήττουν ένα μεγάλο μέρος της γαλλικής οικονομίας».

Όσον αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων είπε ότι θα εφαρμοστει η απλούστευση της επείγουσας ενίσχυσης "φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας", που ήδη ισχύει αλλά χρησιμοποιείται πολύ λίγο, καθώς και η ο ιβηρικός μηχανισμός, που επιτρέπει την αποσύνδεση των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ανησυχίες του αναπληρωτή υπουργού Βιομηχανίας Ρολάν Λεσκιούρ

«Πρέπει να καταφέρουμε να καθησυχάσουμε την ενεργειακή αγορά, όπως κάναμε για τις χρηματοπιστωτικές αγορές το 2008. Πρέπει να βάλουμε το πακέτο στις 20 και 21 Οκτωβρίου, για να έχουμε μια ευρωπαϊκή συμφωνία, για ένα σύστημα ισπανικού τύπου, για παράδειγμα», δήλωσε σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα, επισημαίνοντας επίσης: «Θα έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θέσει σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Χρειαζόμαστε τη βιομηχανία για να αποκτήσει πλήρη απασχόληση και να επιτύχει μια απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της οικονομίας».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.