ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμός στο Twitter με Μασκ: Δημοσίευσε φωτογραφία στρατιώτη των Ναζί

22:50 - 08 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Χαμός στο Twitter με Μασκ: Δημοσίευσε φωτογραφία στρατιώτη των Ναζί
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ μετά την ανάρτηση ενός ανάλγητου αστείου στο Twitter.

Λίγες ώρες αφότου κάλεσε τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να ρίξουν ψήφο στους Ρεπουμπλικανούς στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και του Twitter δημοσίευσε τη φωτογραφία ενός στρατιώτη των Ναζί, με ένα κιβώτιο και τρία ταχυδρομικά περιστέρια στην πλάτη του και τη λεζάντα «τρία αδιάβαστα μηνύματα».

«Πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί» σχολίασε ο Μασκ και πρόσθεσε: «Τότε που τα πουλιά ήταν αληθινά. Αλλά, αν το Twitter είναι πουλί, αυτό τι σημαίνει»;

Ο ίδιος συνέκρινε τα περιστέρια της εικόνας με το μπλε πουλί του Twitter στους 115 εκατομμύρια followers του, με την εικόνα του στρατιώτη να προκαλεί οργή.

Οι χρήστες κατάλαβαν ότι επρόκειτο για στρατιώτη της Βέρμαχτ από τη ναζιστική Γερμανία, αλλά δεν είχε εμφανή διακριτικά.

{https://twitter.com/elonmusk/status/1589631946644414467}

Σημειώνεται πως η εικόνα απεικονίζει όντως έναν Γερμανό στρατιώτη της Βέρμαχτ, μέρος των ενοποιημένων ναζιστικών ενόπλων δυνάμεων, να μεταφέρει περιστέρια αγγελιοφόρους στο δυτικό μέτωπο κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στη Γαλλία, γνωστής ως Μάχη της Γαλλίας, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, περίπου τον Μάιο του 1940.

Φέρει μια προειδοποίηση στο Getty ότι μπορεί να περιέχει «θέματα ή να έχει περιγραφές που δεν ανταποκρίνονται στην τρέχουσα αντίληψη».

Πληθώρα χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισαν «απαράδεκτο» και «αρρωστημένο» το tweet του Μασκ, συνιστώντας στις διαφημιζόμενες εταιρείες να αποσύρουν τις δαπάνες τους στο Twitter.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:51 - 08 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.