ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων

10:43 - 09 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Μετοχές ύψους τουλάχιστον 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, λίγες ημέρες μετά το πολυσυζητημένο deal εξαγοράς του Twitter.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Bloomberg, τονίζει ότι ο Μασκ ξεφόρτωσε περίπου 19,5 εκατ. μετοχές, σύμφωνα με τις ρυθμιστικά έγγραφα.

Ο δισεκατομμυριούχος προχώρησε στην εξαγορά της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο. Τον Αύγουστο, ο Μασκ είχε πει ότι είχε τελειώσει με τις πωλήσεις μετοχών της Tesla και ότι ήταν σημαντικό να αποφευχθεί μια «έκτακτη πώληση» των μετοχών σε περίπτωση που αναγκαζόταν να κλείσει την εξαγορά του Twitter.

Δεν είναι απολύτως σαφές πώς χρηματοδοτήθηκε τελικά η συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων, πέρα από τα περίπου 13 δισ. δεσμεύσεων χρέους από τις τράπεζες της Wall Street.

Αρκετά άτομα υψηλού προφίλ υποσχέθηκαν να επενδύσουν περίπου 7 δισ. δολάρια, αν και δεν είναι γνωστό εάν όλοι τους τήρησαν τις δεσμεύσεις τους. Και ο Μασκ δεν είπε ποτέ δημόσια πώς σχεδίαζε να συγκεντρώσει το μερίδιό του σε μετρητά για να κλείσει τη συμφωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.