ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο ρεκόρ στη Google για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

23:33 - 15 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Πρόστιμο ρεκόρ στη Google για παραβίαση προσωπικών δεδομένων
Πρόστιμο ρεκόρ ύψους 391,5 εκατ. δολαρίων για προστασία της ιδιωτικότητας καλείται να πληρώσει στις ΗΠΑ η Google, η οποία κατηγορείται ότι παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

Όπως αναφέρει το BBC, η καταγγελία 40 πολιτειών των ΗΠΑ αναφέρει ότι η Google παρακολουθούσε την τοποθεσία των χρηστών της, παρά το γεγονός ότι εκείνοι είχαν απενεργοποιήσει την επιλογή εντοπισμού των συσκευών τους.

Το βρετανικό δίκτυο επισημαίνει ότι η υπόθεση αυτή αποτελεί τον μεγαλύτερο συμβιβασμό ιδιωτικής εταιρείας σε διαπολιτειακή καταγγελία στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Θέλοντας να είμαστε συνεπείς στις βελτιώσεις που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, καταλήξαμε σε συμβιβασμό για αυτήν την έρευνα, η οποία βασίστηκε σε ξεπερασμένες πολιτικές που έχουμε αλλάξει εδώ και χρόνια», ανέφερε εκπρόσωπος της Google.

Τον περασμένο μήνα, η Google συμφώνησε να καταβάλει στην Αριζόνα 85 εκατ. δολάρια για παρόμοια ζητήματα που αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο συλλέγει δεδομένα για την τοποθεσία των χρηστών της.

Επίσης παραμένει μια εκκρεμής υπόθεση για το θέμα στα δικαστήρια των ΗΠΑ, αφού το Τέξας, η Ιντιάνα, η Ουάσινγκτον και η Περιφέρεια της Κολούμπια κινήθηκαν νομικά εναντίον της Google τον Ιανουάριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:56 - 15 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.