ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Berkshire Hathaway: Αυξάνει τα μερίδιά της σε ιαπωνικούς οίκους συναλλαγών

11:47 - 21 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Berkshire Hathaway: Αυξάνει τα μερίδιά της σε ιαπωνικούς οίκους συναλλαγών
Τα ποσοστά της σε πέντε βασικούς εμπορικούς οίκους της Ιαπωνίας, αύξησε η Berkshire Hathaway του Warren Buffett, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε αποκτήσει αρχικά μερίδια στα trading houses της Ιαπωνίας τον Αύγουστο του 2020, εξαγοράζοντας το περίπου 5% της κάθε εταιρείας.

Τροφοδοτούμενοι από την έκρηξη στις τιμές των εμπορευμάτων, οι οίκοι συναλλαγών, που επενδύουν σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως, σημείωσαν θεαματικά κέρδη το τελευταίο τρίμηνο.

Η Mitsui ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών ύψους 140 τρισεκατομμυρίων γεν αυτόν τον μήνα μετά το άλμα που σημείωσαν τα κέρδη της από τις υψηλότερες τιμές ενέργειας.

Η ασφαλιστική εταιρεία National Indemnity της Berkshire αύξησε το μερίδιό της στη Mitsubishi Corp στο 6,59%, από 5,04%, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο ΥΠΟΙΚ του Τόκιο. Παράλληλα, η εταιρεία ενίσχυσε τα μερίδιά της στις Marubeni Corp, Itochu Corp, Mitsui & Co και Sumitomo Corp.

Στη δήλωση με την οποία είχε ανακοινώσει την αρχική απόκτηση των μεριδίων το 2020, η Berkshire ανέφερε ότι ενδέχεται να αυξήσει τη συμμετοχή της σε οποιαδήποτε από τις εταιρείες έως το 9,9%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.