ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Twitter: Ακτιβιστές πιέζουν εταιρίες προκειμένου να σταματήσουν τις διαφημίσεις

11:05 - 22 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Twitter: Ακτιβιστές πιέζουν εταιρίες προκειμένου να σταματήσουν τις διαφημίσεις
Μια ομάδα ακτιβιστών για τα πολιτικά δικαιώματα έχει ξεκινήσει να πιέζει τους διαφημιστές της Twitter να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα μετά την απόφαση του Έλον Μασκ να «επαναφέρει» τον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, οι ομάδες στη συμμαχία Stop Toxic Twitter παραπονέθηκαν ότι ο Μασκ έχει διαβεβαιώσει τους διαφημιστές ότι η αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα ακολουθήσει μία προσεκτική προσέγγιση, αναφορικά με την αποκατάσταση λογαριασμών χρηστών που είχαν απαγορευτεί.

«Πρόκειται για πραγματική παραβίαση»,  δήλωσε χθες ο Άνγκελο Καρουσόν πρόεδρος της Media Matters, μιας πλατφόρμας παρακολούθησης των εξελίξεων στα ΜΜΕ. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Μασκ «ψεύδεται από την αρχή».

«Σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων ο Μάσκ οπισθοχώρησε από κάθε υπόσχεση που είχε δώσει σε ηγέτες οργανώσεων πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά και σε διαφημιστές», ανέφερε η Τζέσικα Κονζάλες που έχει ηγετική θέση στην ομάδα υποστήριξης της δημοκρατίας και των ΜΜΕ Free Press, συμμετέχοντας στη συμμαχία του Twitter.

Το Twitter άρχισε την αποκατάσταση λογαριασμών χρηστών που είχαν απενεργοποιηθεί από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όπως της κωμικού Κάθι Γκρίφιν, αλλά και του Τραμπ.

Η πλατφόρμα αποκατέστησε χθες επίσης τον προσωπικό λογαριασμό στο Twitter της βουλευτή της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν.

Από τους 100 πιο σημαντικούς διαφημιστές της πλατφόρμας, οι 51 έχουν παύσει τις διαφημίσεις τους, σύμφωνα με ιδιωτικές συζητήσεις εντός της συμμαχίας, δημόσιες ανακοινώσεις, αλλά και στοιχεία δαπανών που παραχώρησε η εταιρία μετρήσεων Pathmatics, σύμφωνα με τον Καρουσόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.