ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνεται στα €51,5 δισ. το κόστος διάσωσης της γερμανικής Uniper

16:11 - 23 Νοε 2022 | Επιχειρήσεις
Αυξάνεται στα €51,5 δισ. το κόστος διάσωσης της γερμανικής Uniper
Επιπλέον 25 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρειαστεί να χορηγήσει το Βερολίνο στην εταιρεία εισαγωγής φυσικού αερίου Uniper, προκειμένου να καλύψει τις απώλειες που προέκυψαν μετά τη διακοπή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Πλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το κόστος για την κρατικοποίηση της Uniper ανέρχεται στα 51,5 δισεκατομμύρια ευρών, συμπεριλαμβανομένων των ενέσεων μετοχικού κεφαλαίου και των πιστωτικών γραμμών.

«Ένα σημαντικό μέρος του φυσικού αερίου της Γερμανίας θα πληρώνεται πλέον από τα φορολογικά έσοδα - και όχι, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί μέσω μιας ειδικής εισφοράς για το φυσικό αέριο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Uniper, Κλάους Ντίτερ Μάουμπαχ.

«Χωρίς αυτή την ελάφρυνση, οι πελάτες μας, συμπεριλαμβανομένων πολλών δημοτικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, θα αντιμετώπιζαν αναπόφευκτα ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας», πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση εισαγωγής φυσικού αερίου της Γερμανίας, η Uniper, υπήρξε το μεγαλύτερο «θύμα» της ενεργειακής  κρίσης στην Ευρώπη, αφού η Ρωσία διέκοψε τις ροές φυσικού αερίου νωρίτερα φέτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.