ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TikTok: Αναπτύσσει εργαλείο γονικού ελέγχου και περιορισμού χρόνου χρήσης

18:19 - 01 Μαρ 2023 | Επιχειρήσεις
TikTok: Αναπτύσσει εργαλείο γονικού ελέγχου και περιορισμού χρόνου χρήσης
Το TikTok δήλωσε την Τετάρτη (1/3) ότι αναπτύσσει ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στους γονείς να εμποδίζουν τους εφήβους τους να βλέπουν περιεχόμενο που περιέχει συγκεκριμένες λέξεις ή hashtag στην εφαρμογή, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει τη δημόσια εικόνα της.

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance, βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής για τη στενή σχέση του με την κινεζική κυβέρνηση και όσον αφορά την προστασία των δεδομένων των χρηστών.

Η εφαρμογή, εξαιρετικά δημοφιλής στους νεότερους χρήστες, έχει απαγορευτεί από τα κινητά των κυβερνητικών υπαλλήλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και άλλες χώρες για λόγους ασφαλείας, ενώ το ίδιο ζήτησε και το Ευρωκοινοβούλιο από τα μέλη του.

Όπως και άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων, το TikTok έχει επίσης επικριθεί επειδή δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τους εφήβους από ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η ανάπτυξη της δυνατότητας γονικού ελέγχου βρίσκεται στα αρχικά στάδια και η εφαρμογή θα συμβουλευτεί τους γονείς, τους νέους και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για να σχεδιάσουν το εργαλείο, ανέφερε η TikTok σε ανάρτησή της.

Και περιορισμός στον χρόνο χρήσης

Ανακοίνωσε επίσης νέες δυνατότητες για να βοηθήσει τους χρήστες να περιορίσουν τον χρόνο που αφιερώνουν στην εφαρμογή. Οι λογαριασμοί που ανήκουν σε χρήστες κάτω των 18 ετών θα έχουν αυτόματα ένα χρονικό όριο μίας ώρας την ημέρα, δήλωσε.

Εάν οι έφηβοι επιλέξουν να αφαιρέσουν το ημερήσιο όριο και να κάνουν κύλιση στο TikTok για περισσότερα από 100 λεπτά την ημέρα, η εφαρμογή θα εμφανίσει μια προτροπή που τους ενθαρρύνει να ορίσουν χρονικά όρια.

Οι γονείς θα μπορούν πλέον επίσης να ορίζουν προσαρμοσμένα χρονικά όρια για τη χρήση του TikTok των εφήβων τους ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας, είπε η εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.