ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι προβλέπει η Morgan Stanley για τα εταιρικά κέρδη

16:37 - 08 Μαϊ 2023 | Επιχειρήσεις
Τι προβλέπει η Morgan Stanley για τα εταιρικά κέρδη
Περαιτέρω υποχώρηση στην κερδοφορία των επιχειρήσεων προβλέπει ο επικεφαλής αναλυτής ΗΠΑ της Morgan Stanley, Μάικλ Γουίλσον.

«Αρκετά από τα μακροοικονομικά δεδομένα όπου εστιάζουμε έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες και δεν υποδεικνύουν ρυθμό ενίσχυσης στους επόμενους αρκετούς μήνες», έγραψε ο αναλυτής. 

Παράλληλα, όπως σημειώνει το Bloomberg, ενδεικτικό είναι ότι με το 86% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει μεγέθη τριμήνου, το 79% εξ αυτών ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Από την άλλη, τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών του μεγάλου δείκτη της Wall Street έχουν κινηθεί λίγο κάτω από τα 230 δολάρια. 

Όπως σημειώνει όμως ο αναλυτής της Morgan Stanley, «είμαστε πιο δύσπιστοι, καθώς το κόστος εργασίας συνεχίζει να συνιστά κόντρα άνεμο για τις εταιρείες και ο βασικός μας δείκτης περιθωρίων κέρδους δείχνει στους επόμενους μήνες περαιτέρω πτώση τους την οποία θα ακολουθήσει μία ελαφριά ανάκαμψη». 

Σύμφωνα με τον Γουίλσον, η επιβράδυνση του πληθωρισμού σημαίνει και ότι η δυνατότητα τιμολόγησης των επιχειρήσεων θα εξασθενίσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.