ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS-Credit Suisse: Πιθανή μια μαζική συρρίκνωση των επενδυτικών δραστηριοτήτων

16:22 - 17 Ιουν 2023 | Επιχειρήσεις
UBS-Credit Suisse: Πιθανή μια μαζική συρρίκνωση των επενδυτικών δραστηριοτήτων
Σε μια «μαζική συρρίκνωση» των δραστηριοτήτων της επενδυτικής τραπεζικής ενδέχεται να οδηγηθεί η Credit Suisse Group, μετά την εξαγορά της από την UBS Group AG, τόνισε σε άρθρο του ο διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας, Σέρτζιο Ερμότι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o Ερμότι σημείωσε ότι η εταιρεία απλοποίησε τη δομή της και ότι μια «συνετή εταιρική κουλτούρα» βρίσκεται στον πυρήνα όλων όσων κάνουν.

«Αυτές οι στρατηγικές προσαρμογές, τις οποίες θα εφαρμόσουμε τώρα και για την Credit Suisse, θα μειώσουν τους κινδύνους για την Ελβετία», πρόσθεσε.

Ο Ερμότι αρνήθηκε να σχολιάσει αριθμούς για πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας, λέγοντας νωρίτερα αυτό το μήνα ότι «αυτό είναι το πιο δύσκολο μέρος του έργου», αν και είναι απαραίτητο για τη μείωση του κόστους.

«Το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι απαιτητικό και απαιτεί χρόνο και πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις», έγραψε. «Απαιτεί συγκέντρωση, ταπεινότητα και ανοιχτή επικοινωνία».

Έγραψε επίσης ότι «το ερώτημα τι θα συμβεί με τις ελβετικές δραστηριότητες της Credit Suisse απαιτεί προσεκτική εξέταση».

Αναφερόμενος στην πολιτική συζήτηση που προκάλεσε η εξαγορά στην Ελβετία -συμπεριλαμβανομένης μιας ιστορικής έρευνας από το κοινοβούλιο- ο Ερμότι έγραψε ότι «ενώ υπάρχουν σημαντικά διδάγματα που πρέπει να αντλήσουμε από την πρόσφατη κρίση, θα πρέπει να αποφύγουμε τις γρήγορες λύσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.