ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Αποκλείει την IPO των εγχώριων δραστηριοτήτων της Credit Suisse

15:06 - 01 Ιουλ 2023 | Επιχειρήσεις
UBS: Αποκλείει την IPO των εγχώριων δραστηριοτήτων της Credit Suisse
Η UBS Group δεν σχεδιάζει να εισάγει στο χρηματιστήριο (IPO) την εγχώρια μονάδα της Credit Suisse, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ελβετικής εφημερίδας Schweiz am Wochenende που επικαλείται το Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Σέρτζιο Ερμότι αντιτίθεται στην επιλογή αυτή, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να ενισχύσει ακούσια τους διεθνείς ανταγωνιστές της τράπεζας, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα με γνώση του θέματος.

Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse σε έκτακτη κίνηση διάσωσης με τη μεσολάβηση της κυβέρνησης. Ελβετοί πολιτικοί προέτρεψαν την UBS να διαχωρίσει το εγχώριο τμήμα της Credit Suisse και να το εισάγει στο ελβετικό χρηματιστήριο προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και να περιοριστεί ο κίνδυνος ευρύτερης μετάδοσης σε περίπτωση χρεοκοπίας της UBS.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τύχη της εγχώριας μονάδας παρακολουθείται στενά, καθώς εταιρείες και πολιτικοί στην Ελβετία εκφράζουν ανησυχίες για την ισχύ στην αγορά που μπορεί να ασκήσει η νέα τράπεζα.

Είναι πιθανό ο Ερμότι να εξετάσει το ενδεχόμενο απόσχισης του συνδυασμού των εγχώριων τραπεζών UBS και Credit Suisse, με την επωνυμία UBS Switzerland, εφόσον η UBS διατηρεί το πλειοψηφικό μερίδιο. Ένα τέτοιο σενάριο θα επέτρεπε μια διπλή μετοχική δομή και μπορεί να κατευνάσει τις ανησυχίες για την τράπεζα ότι μπορεί να πτωχεύσει.

Ο Ερμότι είπε προηγουμένως ότι όλες οι επιλογές ήταν στο τραπέζι και ότι το «βασικό σενάριο» είναι η UBS να διατηρήσει την εγχώρια μονάδα της Credit Suisse.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.