ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: Η απεξάρτηση απ'τον άνθρακα θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία

21:46 - 22 Αυγ 2023 | Επιχειρήσεις
JPMorgan: Η απεξάρτηση απ'τον άνθρακα θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία
Στον τρόπο που θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία η απεξάρτηση από τις εκπομπές άνθρακα αναφέρθηκε σε σχετική συνέντευξή του ο Rama Variankaval ο οποίος διανύει το εικοστό έτος του στην JPMorgan Chase.

«Σε κάθε χρονική στιγμή μπορεί να υπάρξουν τάσεις που επηρεάζουν περισσότερο από έναν κλάδο της οικονομίας», δήλωσε ο Variankaval στο CNBC σε μια τηλεοπτική συνέντευξη νωρίτερα τον Αύγουστο.

«Δεν έχει σημασία αν είστε πελάτης στον τομέα της ενέργειας, των καταναλωτικών προϊόντων ή του λιανικού εμπορίου, υπάρχει κάτι σε αυτό το megatrend που θα επηρεάσει το επιχειρηματικό σας μοντέλο, την επιχείρησή σας», δήλωσε ο Variankaval στο CNBC.

Η τράπεζα έχει δηλώσει ότι στοχεύει να χρηματοδοτήσει περισσότερα από 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία για να προωθήσει τους στόχους για το κλίμα και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Το θέμα των επενδύσεων ESG άρχισε να εμφανίζεται το 2018 αρκετά συχνά», δήλωσε ο Variankaval στο CNBC. 

«Μέχρι το 2020, τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τα κρατικά επενδυτικά ταμεία, άρχισαν να δίνουν προτεραιότητα στην απαλλαγή από τον άνθρακα», ανέφερε ο ίδιος. 

Το 2020, η JPMorgan ανακοίνωσε επίσημα το Center for Carbon Transition, μια ομάδα υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της στρατηγικής της γύρω από το κλίμα και τη βιωσιμότητα. «Προχωρήσαμε σε αυτή την ενέργεια διότι αισθανθήκαμε ότι όλοι σκέφτονταν ταυτόχρονα αυτά τα θέματα», δήλωσε ο Variankaval.

«Βλέπουμε τεράστια κεφάλαια γύρω από το θέμα της απανθρακοποίησης και θέλουμε οπωσδήποτε να είμαστε η τράπεζα που θα ηγείται του ζητήματος και θα βοηθά τους πελάτες είτε πρόκειται για μικρούς είτε για μεγάλους», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.