ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αποκλιμάκωση» για τα ομόλογα των χωρών του Νότου

16:41 - 04 Σεπ 2012 | Ομόλογα
Τα βλέμματα των αγορών στην ΕΚΤ

Εντονη υποχώρηση καταγράφουν από το πρωί οι αποδόσεις των ισπανικών των ιταλικών και των ελληνικών  ομολόγων, εν αναμονή της ανακοίνωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενός νέου σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων  Bloomberg, οι διοικητές των 17 εθνικών κεντρικών τραπεζών αναμένεται να παραλάβουν τις προτάσεις  προτάσεων του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, έχοντας στη διάθεσή τους μόλις ένα 24ωρο για να καταλήξουν σε απόφαση, που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Οι αποδόσεις των ισπανικών διετών ομολόγων υποχώρησαν νωρίτερα στο χαμηλό τριών εβδομάδων του 3,23%, ενώ οι αποδόσεις των αντίστοιχων ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 26 μονάδες βάσης στο 2,45%. Μεγάλη πτώση σημείωσε και το κόστος ασφάλισης ισπανικών και ιταλικών ομολόγων έναντι αθέτησης πληρωμών. Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των ισπανικών 10ετών ομολόγων υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 9 μονάδες βάσης στο 6,8% και των ιταλικών κατά 6 μονάδες βάσης στο 5,73%.

Τέλος οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων καταγράφουν πτώση κατά 107 μονάδες βάσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.