• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Ομόλογα

Η ΕΚΤ σε οικονομικό της δελτίο εκτιμά πως η άμεση αντίδρασή της και τα μέτρα που έχει λάβει από τον Μάρτιο, ήταν αποτελεσματική και αναλογική όσον αφορά την επιδίωξη του στόχου της για τη σταθερότητα των τιμών ομολόγων.

Οι τιμές των ομολόγων εμφανίζουν σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η έξοδος της Αυστρίας στις αγορές με ομόλογο 100 ετών.

Η Αυστρία είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που έχει ήδη ομόλογα διάρκειας 100 ετών και σκέφτεται να το επαναλάβει!

Σε τροχιά υπεραπόδοσης θα παραμείνουν τα ελληνικά ομόλογα αναφέρει σε σημείωμά της η αμερικανική τράπεζα. Citigroup.

 

Στα 4,69 δισ. ευρώ ανέρχεται η αξία των ελληνικών ομολόγων, που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έως το τέλος Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP (Pandemic Emergency Purchase Programme).

Η υποβάθμιση του κρατικού αξιόχρεου της Ιταλία από «BBB» σε «BBB-», με σταθερή προοπτική από τον οίκο Fitch, ασφαλώς και προκαλεί πλήγμα στα ιταλικά κρατικά ομόλογα.

Εταιρικά ομόλογα με εγγύηση του Δημοσίου θα εκδώσουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας γερμανικές εταιρίες οι οποίες, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, δεν έχουν πρόσβαση με ευνοϊκούς όρους στις αγορές.

Με το «δεξί» εισήλθαν στο 2020 τα εταιρικά ομόλογα παγκοσμίως, τα οποία έφτασαν τον πρώτο μήνα του έτους σε επίπεδα-ρεκόρ. Με ώθηση από τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού και την αποδυνάμωση της αγοράς λόγω του κοροναϊού, η Ευρωζώνη ξεκίνησε το 2020 με έναν πυρετό εκδόσεων κρατικών ομολόγων.

Η Ιταλία προσέλκυσε προσφορές ύψους 47 εκατ. ευρώ για τη νέα έκδοση του 30ετούς ομολόγου της, σημειώνοντας το υψηλότερο ρεκόρ στην ιστορία της.

Το συνολικό ύψος των ομολόγων της Ευρωζώνης με αρνητικές αποδόσεις μειώθηκε περαιτέρω τον Νοέμβριο, ωστόσο, εξακολουθεί να αντιστοιχεί σχεδόν στα δύο τρίτα της αγοράς κρατικών ομολόγων της περιοχής.

Σε πορεία αποκλιμάκωσης βρίσκονται τα εταιρικά ομόλογα των εισηγμένων. Η καλή πορεία των κρατικών ομολόγων και η μεγάλη υποχώρηση των αποδόσεων για το 5ετές(ιστορικό χαμηλό απόδοσης στο 0,86% στις 5 Σεπτεμβρίου 2019) και το 10ετές(ιστορικό χαμηλό απόδοσης στο 1,53%) έχει θετικό αντίκτυπο στα εταιρικά κρατικά ομόλογα που κινούνται χαμηλότερα του 3% ενώ υπάρχει και ένα ομόλογο με απόδοση χαμηλότερα του 2%.

Σε νέα ιστορικά χαμηλά διαπραγματεύονται σήμερα οι αποδόσεις του πενταετούς και δεκαετούς ομολόγου. Η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 10 εκ ευρώ στην εγχώρια δευτερογενή αγορά τίτλων. 

σελίδα 1 από 43
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman