• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Ομόλογα

Η Ιταλία προσέλκυσε προσφορές ύψους 47 εκατ. ευρώ για τη νέα έκδοση του 30ετούς ομολόγου της, σημειώνοντας το υψηλότερο ρεκόρ στην ιστορία της.

Το συνολικό ύψος των ομολόγων της Ευρωζώνης με αρνητικές αποδόσεις μειώθηκε περαιτέρω τον Νοέμβριο, ωστόσο, εξακολουθεί να αντιστοιχεί σχεδόν στα δύο τρίτα της αγοράς κρατικών ομολόγων της περιοχής.

Σε πορεία αποκλιμάκωσης βρίσκονται τα εταιρικά ομόλογα των εισηγμένων. Η καλή πορεία των κρατικών ομολόγων και η μεγάλη υποχώρηση των αποδόσεων για το 5ετές(ιστορικό χαμηλό απόδοσης στο 0,86% στις 5 Σεπτεμβρίου 2019) και το 10ετές(ιστορικό χαμηλό απόδοσης στο 1,53%) έχει θετικό αντίκτυπο στα εταιρικά κρατικά ομόλογα που κινούνται χαμηλότερα του 3% ενώ υπάρχει και ένα ομόλογο με απόδοση χαμηλότερα του 2%.

Σε νέα ιστορικά χαμηλά διαπραγματεύονται σήμερα οι αποδόσεις του πενταετούς και δεκαετούς ομολόγου. Η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 10 εκ ευρώ στην εγχώρια δευτερογενή αγορά τίτλων. 

Ισχυρό παραμένει το αγοραστικό ενδιαφέρον στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων, με αποτέλεσμα να καταγράφεται σήμερα νέο ιστορικό ρεκόρ στις αποδόσεις του 5ετούς και 10ετούς κρατικού ομολόγου.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για πλήρη άρση των capital controls. Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,824%, διολισθαίνοντας κατά 7,4%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,092% υποχωρώντας κατά 7%.

Στην πώληση ενός μακροπρόθεσμου ομολόγου με κουπόνι 0% θα προχωρήσει την Τετάρτη η Γερμανία. Η δημοπράτηση αφορά 30ετές ομόλογο και θα δοκιμάσει τη συνεχιζόμενη ζήτηση για «ασφαλή» περιουσιακά στοιχεία τώρα που ολόκληρη η καμπύλη αποδόσεων της Γερμανίας βρίσκεται σε αρνητική περιοχή.

Την έκδοση ομολόγων διάρκειας 50 και 100 ετών εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση, βλέποντας την πτώση στις αποδόσεις των τίτλων 30ετούς διάρκειας, αναφέρει το Bloomberg.

Σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο έφτασε σήμερα το κόστος δανεισμού στη Γερμανία, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση, με την καμπύλη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων να αντιστρέφεται για πρώτη φορά από το 2007 και τη Γερμανία να ανακοινώνει συρρίκνωση της οικονομίας της για το δεύτερο τρίμηνο.

Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο σήμερα καθώς η μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Νέα Ζηλανδία και τα αδύναμα στοιχεία από τη Γερμανία έδωσαν περαιτέρω ώθηση στο ράλι στις αγορές ομολόγων.

Διατηρείται για 3η διαδοχική μέρα το ράλι όλων των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. Οι προσδοκίες των επενδυτών ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θ ανακοινώσει σε λίγη ώρα το επόμενο QE της ΕΚΤ αξίας 1,3 τρις ευρώ έχει πυροδοτήσει τις εντολές αγορών. Ταυτόχρονα στην Ελλάδα και την ΗΔΑΤ καταγράφονται νέα ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις του πενταετούς και δεκαετούς ομολόγου. 

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016 υποχώρησε η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου. H Ιταλία ακολούθησε το ράλι των ομολόγων σε παγκόσμια κλίμακα και οι αποδόσεις των τίτλων της αναμένεται να καταγράψουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση, που έχει να σημειωθεί περισσότερο από ένα χρόνο.

Η Τουρκία προχώρησε τη περασμένη Τρίτη στην  άντληση 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω της πώλησης ευρωομολόγου.

σελίδα 1 από 42
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman