• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Ομόλογα

Την έκδοση ομολόγων διάρκειας 50 και 100 ετών εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση, βλέποντας την πτώση στις αποδόσεις των τίτλων 30ετούς διάρκειας, αναφέρει το Bloomberg.

Σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο έφτασε σήμερα το κόστος δανεισμού στη Γερμανία, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση, με την καμπύλη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων να αντιστρέφεται για πρώτη φορά από το 2007 και τη Γερμανία να ανακοινώνει συρρίκνωση της οικονομίας της για το δεύτερο τρίμηνο.

Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο σήμερα καθώς η μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Νέα Ζηλανδία και τα αδύναμα στοιχεία από τη Γερμανία έδωσαν περαιτέρω ώθηση στο ράλι στις αγορές ομολόγων.

Διατηρείται για 3η διαδοχική μέρα το ράλι όλων των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. Οι προσδοκίες των επενδυτών ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θ ανακοινώσει σε λίγη ώρα το επόμενο QE της ΕΚΤ αξίας 1,3 τρις ευρώ έχει πυροδοτήσει τις εντολές αγορών. Ταυτόχρονα στην Ελλάδα και την ΗΔΑΤ καταγράφονται νέα ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις του πενταετούς και δεκαετούς ομολόγου. 

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016 υποχώρησε η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου. H Ιταλία ακολούθησε το ράλι των ομολόγων σε παγκόσμια κλίμακα και οι αποδόσεις των τίτλων της αναμένεται να καταγράψουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση, που έχει να σημειωθεί περισσότερο από ένα χρόνο.

Η Τουρκία προχώρησε τη περασμένη Τρίτη στην  άντληση 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω της πώλησης ευρωομολόγου.

Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή σε τρεις τράπεζες να αναλάβουν την έκδοση πενταετούς ομολόγου (που θα αποτιμάται σε δολάριο), το οποίο υπολογίζεται ότι μπορεί να προσφέρει επιτόκιο 6,65%.

Ισχυρό κύμα αγοραστών και σήμερα στην ΗΔΑΤ προκαλεί νέα ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις του πενταετούς και δεκαετούς κρατικού ομολόγου. Ηδη η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ και το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό δεκαετές ομόλογο) διολισθαίνει ακόμη περισσότερο στις 253 μονάδες βάσης.

Ομόλογα οικονομικής αξίας 3,6 τρισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 521,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων) εκδόθηκαν στην Κίνα τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται ο ΟΔΔΗΧ να προχωρήσει στην τρίτη έκδοση ομολόγων της Ελληνικής Δημοκρατίας από την αρχή του έτους. Εχουν προηγηθεί οι εκδόσεις 5ετούς και 10ετούς κρατικού ομολόγου. 

Η πρόθεση της ΕΚΤ να προχωρήσει σε νέο QE βελτιώνει συνεχώς τις τιμές των κρατικών εκδόσεων στις χώρες της ευρωζώνης. Στην Αθήνα σήμερα η απόδοση του 5ετούς κρατικού ομολόγου ισοφάρισε το ιστορικό χαμηλό του 1,665 που είχε καταγραφεί στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου 2019.

Ισχυρό αγοραστικό κύμα επικρατεί στην εγχώρια δευτερογενή αγορά τίτλων αλλά και στην Ευρώπη εν όψει των σημερινών ανακοινώσεων της FED για διατήρηση της ρευστότητας στις κεφαλαιαγορές. Το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό δεκαετές) διαπραγματεύεται στις 314 μονάδες βάσης.

Πλήρης κυριαρχία των αγοραστών στην εγχώρια δευτερογενή αγορά τίτλων με αποτέλεσμα σήμερα να καταγράφεται νέο ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις τόσο του πενταετούς όσο και του δεκαετούς ομολόγου. Η αξία των συναλλαγών ξεπέρασε τα 60 εκατ. ευρώ. 

σελίδα 1 από 42
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman