ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Πάνε για νέα υψηλά οι αγορές, σε χαμηλά οκταετίας τα Πορτογαλικά ομόλογα

12:22 - 09 Ιουν 2014 | Ομόλογα
Προς νέα ιστορικά υψηλά οδεύουν τη Δευτέρα τα χρηματιστήρια παγκοσμίως λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τα χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ στα οποία έχουν φτάσει τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών αλλά και από την βελτίωση των οικονομικών μεγεθών στις ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως τονίζει το Reuters.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά, οδεύοντας προς την 10η συνεχή εβδομάδα κερδών μετά την ανακοίνωση Ντράγκι ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης.

 

Οι ασιατικές μετοχές έφτασαν σε υψηλό τριών ετών ενώ η Wall Street κατέγραψε νέο υψηλό ρεκόρ στο κλείσιμο της Παρασκευής μετά τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία των ΗΠΑ.

 

O παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI's All-World που περιλαμβάνει 45 χώρες και είναι ενδεικτικός των μετοχών παγκοσμίως έχει φτάσει σχεδόν στα επίπεδα πριν την οικονομική κρίση του 2007, στις  427, 11 μονάδες.

 

“Την προηγούμενη εβδομάδα λάβαμε την επιβεβαίωση ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει χαλαρή για πολύ καιρό ακόμα. Στις ΗΠΑ είναι φανερό ότι τα κέρδη επιστρέφουν και πλέον υπάρχουν ''ενδείξεις ζωής'' στην Ευρώπη. Τα δύο αυτά γεγονότα δείχνουν ότι οι μετοχές παγκοσμίως θα καταγράψουν άνοδο παρά πτώση”, υποστηρίζει ο Πίτερ Σάλιβαν της  HSBC.

 

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά, με την απόδοση του ισπανικού 10ετούς να βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα ακόμα κι από την απόδοση του αμερικάνικου ομολόγου. Η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς κρατικού ομολόγου έπεσε τη Δευτέρα σε χαμηλό οκταετίας, στο 3,44%.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 16:02 - 19 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.