ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Τα ελληνικά ομόλογα έχουν καλύτερες αποδόσεις κι από τα...λαχεία

11:17 - 26 Ιουν 2014 | Ομόλογα
Bloomberg: Τα ελληνικά ομόλογα έχουν καλύτερες αποδόσεις κι από τα...λαχεία
Tο Bloomberg εξετάζει την οικονομική κρίση της Ελλάδας από την αρχή της έως και σήμερα, σε νέο εκτενές αφιέρωμα.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά σημειώνει, τα ελληνικά ομόλογα, παρουσιάζουν πλέον καλύτερες αποδόσεις ακόμα και από αυτές του λαχείου αφού η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει πέσει στο 5,79% από το 44,2% τον Μάρτιο του 2012, στο απόγειο της οικονομικής κρίσης.

Σχετικά με τα CDS, αναφέρει πως λόγω των αισιόδοξων προοπτικών για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τώρα βρίσκονται σε χαμηλό ρεκόρ από το 2010, παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια είχαν σκαρφαλώσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Επιπλέον, το αφιέρωμα σχολιάζει και την τραγωδία στην Marfin, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο κτίριο της τράπεζας, τονίζοντας ότι το περιστατικό που σημειώθηκε σε μια περίοδο χάους και θυμού για τη χώρα φαίνεται να έχει πλέον ξεχαστεί καθώς οι Έλληνες έχουν αποδεχτεί το αναπόφευκτο. “Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλάδα πέρασε από τα πέντε στάδια της θλίψης, τα αρχικά στάδια της άρνησης και του θυμού, ύστερα της κατάθλιψης και τώρα έχει περάσει στην αποδοχή” υποστηρίζει ο Ανδρέας Κούτρας της SteppenWolf Capital LLC.

Σε μια ιστορική αναδρομή στις περιπέτειες της χώρας- από την πολιτική αστάθεια και το δημοψήφισμα του Παπανδρέου μέχρι την απειλή του Grexit, το διεθνές πρακτορείο έρχεται στο σήμερα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πλέον έχει επανακτήσει την εμπιστοσύνη σε τέτοιο σημείο που πολλοί επενδυτές σπεύδουν να επενδύσουν σε αυτήν. Η Jupiter Asset Management στο Λονδίνο είναι μεταξύ μερικών από αυτούς που έχουν αγοράσει ελληνκό χρέος το α' εξάμηνο του 2013, παρά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έγινε στην ιστορία της χώρας το 2012. Η εταιρεία συμμετείχε επίσης και στην πρώτη έκδοση ομολόγου τον Απρίλιο, η οποία τερμάτισε την τετραετή “εξορία” της Ελλάδας από τις αγορές.

Την ίδια στιγμή, ο μεγαλύτερος επενδυτής στα ελληνικά αμοιβαία κεφάλαια είναι η αμερικανικη Glovista Investments LLC. “Η Ελλάδα ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες αναδυόμενες οικονομίες καθώς είναι μέρος της ζώνης του κοινού νομίσματος στην Ευρώπη”, σημειώνει η επενδυτική εταιρεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:00 - 19 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.