ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Επιχειρεί συμβιβασμό 17 δισ. δολαρίων για τα "τοξικά" ομόλογα

14:26 - 07 Αυγ 2014 | Ομόλογα
BofA: Επιχειρεί συμβιβασμό 17 δισ. δολαρίων για τα "τοξικά" ομόλογα
Κοντά σε συμβιβασμό ύψους 16-17 δισ. δολαρίων με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται η Bank of America.

Η τράπεζα, στο πλαίσιο των προτεινόμενων όρων, θα πληρώσει περίπου 9 δισ. δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα θα δοθούν ως «ανακούφιση» στους πελάτες που ζημιώθηκαν, υποστηρίζει σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, με τις λεπτομέρειες της προτεινόμενης συμφωνίας να εξακολουθούν να βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, την προηγούμενη εβδομάδα, σε τηλεφωνική επικοινωνία του γενικού εισαγγελέα Eric Holder και του διευθύνοντος συμβούλου της Bank of America, Brian T. Moynihan, ο Holder είπε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποβάλει μήνυση στο New Jersey στην περίπτωση που η τράπεζα δεν προσφέρει ποσό που να πλησιάζει την απαίτηση του υπουργείου για συμβιβασμό ύψους 17 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της Bank of America και του υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα του συμβιβασμού.

Να υπενθυμίσουμε, πως χτες η Bank of America ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει τριμηνιαίο μέρισμα 5 σεντς ανά μετοχή σε σύγκριση με 1 σεντς ανά μετοχή στο παρελθόν, ενώ παράλληλα εγκαταλείπει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, μετά την σχετική έγκριση από την Fed επί της πρότασης διαχείρισης κεφαλαίων. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:00 - 19 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.