ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαισιόδοξοι οι επενδυτές για την αγορά ομολόγων το 2016

16:33 - 31 Δεκ 2015 | Ομόλογα
Απαισιόδοξοι οι επενδυτές για την αγορά ομολόγων το 2016
Την απαισιοδοξία τους για τις αποδόσεις των ομολόγων το 2016 εκφράζουν οι JPMorgan, Fidelity Investments, Pacific Investment Management και Goldman Sachs, υποστηρίζοντας ότι το 2016 δε θα είναι καλή χρονιά για τις αποδόσεις των ομολόγων σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, η Goldman Sachs προβλέπει ότι ο δείκτης αναφοράς για τις αμερικανικές 10ετείς αποδόσεις θα αυξηθεί κατά 3% μέχρι τα τέλη του 2016.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα αμερικανικά κυβερνητικά ομόλογα με πολλή προσπάθεια είδαν μια αύξηση 0,7% φέτος και το κυβερνητικό χρέος έπεσε κατά 2,5%, ενώ η Fed αύξησε τα επιτόκια το Δεκέμβριο για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Όπως μεταδίδει, οι πιθανότητες για τουλάχιστον μία ακόμη αύξηση το 2016 είναι 94%.

«Αναμένουμε τις αποδόσεις από την αγορά ομολόγων να είναι από χαμηλά μέχρι μεσαία μονοψήφια ποσοστά», ανέφερε η Joyce Chang, επικεφαλής έρευνας παγκοσμίως στην JPMorgan στην Νέα Υόρκη. «Αυτό αφορά σε όλο τον κόσμο. Δε διαφέρει πολύ από το τι προβλέπουμε για τις αμερικανικές αγορές μετοχές, οι οποίες πιστεύουμε πως επίσης μπορεί να είναι κάτω του 5%», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.