ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιρλανδικό 100ετές ομόλογο με απόδοση χαμηλότερη από το αμερικανικό 30ετές

15:56 - 31 Μαρ 2016 | Ομόλογα
Ιρλανδικό 100ετές ομόλογο με απόδοση χαμηλότερη από το αμερικανικό 30ετές
Η Ιρλανδία εξέδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της ομόλογο διάρκειας ενός αιώνα, σε διάστημα μικρότερο από τρία χρόνια μετά την ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας της με την έξοδό της από το πρόγραμμα διεθνούς διάσωσης.

Ο οργανισμός διαχείρισης δημόσιου χρέους της Ιρλανδίας πούλησε ένα ομόλογο αξίας 100 εκατ. ευρώ, που λήγει το 2116, μέσω των Goldman Sachs International Bank και Nomura International, μεταδίδει το Bloomberg. Πέρυσι το Μεξικό ήταν η χώρα που πούλησε το πρώτο παγκοσμίως 100ετές κρατικό ομόλογο σε ευρώ. 

Η απόδοση του 100ετούς ιρλανδικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,35% τη στιγμή που η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου σύμφωνα με τα στοιχεία της Τετάρτης ήταν κοντά στο 2,66%, αναφέρει ως μέτρο σύγκρισης το Business Insinder.

«Αυτή η εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια αποτελεί μία σημαντική πρώτη για την Ιρλανδία και αντιπροσωπεύει μία μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα ως εκδότη χρέους» σχολίασε ο επικεφαλής του οργανισμού διαχείρισης δημόσιου χρέους της Ιρλανδίας Frank O' Connor.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.