ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητα στο 0,5% τα βρετανικά επιτόκια

14:17 - 16 Ιουν 2016 | Ομόλογα
Αμετάβλητα στο 0,5% τα βρετανικά επιτόκια
Μια ψήφος της Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομία, ενώ η στερλίνα πιθανότατα θα υποχωρούσε ακόμα περισσότερο μετά από μια ψήφο για Brexit, προειδοποίησε η Τράπεζα της Αγγλίας.

Τα εννέα μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας ενημερώθηκαν για τα έκτακτα σχέδια για το δημοψήφισμα, τα οποία περιλαμβάνουν στενότερη εποπτεία των τραπεζών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα που χρειάζονται, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας δίνουν έμφαση στο ότι το δημοψήφισμα είναι ο μεγαλύτερος άμεσος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι βρετανικές χρηματαγορές, αλλά ενδεχομένως και οι διεθνείς αγορές.

 

Παράλληλα, σημείωσαν πως υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις πως η αβεβαιότητα που προκαλεί το δημοψήφισμα οδηγεί σε καθυστέρηση της λήψης επενδυτικών αποφάσεων.

Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5%, καθώς και το πρόγραμμα αγοράς τίτλων στις 375 δις. στερλίνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.