ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τα ομόλογα, αναβαθμίζει τα... μετρητά

12:59 - 16 Σεπ 2016 | Ομόλογα
Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τα ομόλογα, αναβαθμίζει τα... μετρητά
Η Goldman Sachs μετέτρεψε σε bearish την στάση της για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές των ομολόγων, μειώνοντας τηνσύστασή της σε "underweight", ενώ διατήρησε την θετική της σύσταση στην διακράτηση μετρητών, δεδομένου του κινδύνου ενός σοκ και των υψηλών αποτιμήσεων στις αγορές.

Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία και το sell-off στην παγκόσμια αγορά ομολόγων που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα έχει ανατρέψει το καλοκαιρινό ράλι, όπως τονίζουν οι αναλυτές της G.S σε σημερινό note προς τους πελάτες της τράπεζας, προσθέτοντας ότι οι κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι για τους επόμενους τρεις μήνες.

 

Παράλληλα, αν και αναβάθμισε την στάση της για τις μετοχές σε "ουδέτερη", δήλωσε ότι τοποθετεί πλέον σε underweight τόσο τον αμερικάνικο δείκτη S&P 500 όσο και τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, προσθέτοντας ότι η Ασία αποτελεί την προτιμώμενη αγορά μετοχών για την τράπεζα.

 

Η παράλληλη πορεία και η θετική συσχέτιση μεταξύ μετοχών και ομολόγων βλάπτουν την κατανομή των assets, όπως επισημαίνει η Goldman, ενώ προσθέτει ότι η ευαισθησία των assets απέναντι στις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων των ΗΠΑ, είναι κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του 1990.

 

"Το παράλληλο ράλι των μετοχών με τα ομόλογα, λόγω της ισχυρής αναζήτησης αποδόσεων, αυξάνει την ευαισθησία και κινδυνεύει να δημιουργήσει φουσκωμένες αποτιμήσεις", όπως καταλήγει η αμερικάνικη τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.