ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Carney (BoE): Έτοιμος να παραμείνει μέχρι το 2021

14:20 - 31 Οκτ 2016 | Ομόλογα
Carney (BoE): Έτοιμος να παραμείνει μέχρι το 2021
Ο Mark Carney είναι έτοιμος να υπηρετήσει μια πλήρη οκταετή θητεία ως διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, αψηφώντας τους επικριτές οι οποίοι έχουν ζητήσει την παραίτησή του μετά από την απόφαση του Brexit.

Όπως αναφέρουν οι FT και αναμεταδίδει το Marketwatch, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας έχει δηλώσει σε φίλους του ότι μπορεί να προχωρήσει σε ανακοίνωση ακόμη και αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να δώσει τέλος στην σπέκουλα ότι θα εγκαταλείψει το πόστο του το 2018.

 

Η ανακοίνωση, εάν συμβεί, θα μπορούσε να έλθει πριν από την δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό και την απόφαση για τα επιτόκια την Πέμπτη.

 

Ο Carney ανέλαβε ως διοικητής της ΒοΕ τον Ιούλιο του 2013 για μια θητεία οκτώ ετών, αλλά με το option να αποχωρήσει μετά από πέντε χρόνια. Ωστόσο, ο Carney έχει δεχθεί κριτική από τους υποστηρικτές του Brexit για σχόλια που έκανε στη διάρκεια της εκστρατείας πριν από το δημοψήφισμα, και ότι η κριτική έχει εντείνει τις εικασίες πως θα εγκαταλείψει το 2018 και θα επιστρέψει στην πατρίδα του τον Καναδά.

 

Παρά το γεγονός αυτό, ο Carney κλίνει προς το να αψηφήσει τους επικριτές του και να παραμείνει στην ΒοΕ μέχρι το 2021, σύμφωνα με τους FT. Αυτό εν μέρει επειδή θέλει να βοηθήσει την οικονομία να οδηγηθεί με σταθερότητα στην αβέβαιη περίοδο των διαπραγματεύσεων του Brexit με την ΕΕ και εν μέρει να υπερασπιστεί την πολιτική ανεξαρτησία της τράπεζας, ανέφεραν οι FT.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.