ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απροσδόκητο σχέδιο αγοράς ομολόγων από την BoJ

12:04 - 17 Νοε 2016 | Ομόλογα
Απροσδόκητο σχέδιο αγοράς ομολόγων από την BoJ
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας προσφέρθηκε την Πέμπτη να αγοράσει απεριόριστη ποσότητα ιαπωνικών κυβερνητικών ομολόγων σε σταθερές τιμές, για πρώτη φορά από όταν ξεκίνησε αυτή η νέα πολιτική. Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, πρόκειται για ένδειξη ανησυχίας σχετικά με τις πρόσφατες αυξήσεις στις αποδόσεις.

Η κίνηση αυτή δείχνει ξεκάθαρα πως η κεντρική τράπεζα προτίθεται να αναλάβει δράση για να υπάρξει πλαφόν στις αυξανόμενες αποδόσεις, ενώ ξάφνιασε τους συμμετέχοντες στην αγορά.

 

«Πίστευα ότι υπήρχε ακόμη πολύ περιθώριο» πριν αναλάβει δράση η Τράπεζα της Ιαπωνίας, σχολίασε ο Masahiro Ichikawa, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής στην Sumitomo Mitsui Asset Management.

 

Η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε αυτή την κίνηση έπειτα από μια απότομη άνοδο στις αποδόσεις των κυβερνητικών ομολόγων παγκοσμίως, την οποία πυροδότησαν οι προσδοκίες ότι η προεδρία Τραμπ θα τονώσει τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.

 

Τα ιαπωνικά ομόλογα έχουν επίσης ενισχυθεί, αλλά όχι τόσο απότομα. Το 10ετές ομόλογο βρέθηκε την Τετάρτη στα υψηλότερά του από το Μάρτιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.