ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται το sell-off στα κρατικά ομόλογα

13:25 - 18 Νοε 2016 | Ομόλογα
Συνεχίζεται το sell-off στα κρατικά ομόλογα
Συνεχίζεται το sell-off στην αγορά των κρατικών ομολόγων, με το κόστος δανεισμού να αυξάνεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο στο 0,314%, ενώ στην Ιταλία,η πορεία των κρατικών ομολόγων είναι η χειρότερη των τελευταίων τεσσάρων ετών.

 

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου αυξάνεται στο 1,48%, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

 

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, το 10ετές ισπανικό εκτινάσσεται στο 1,66% καταγράφοντας τον χειρότερο μήνα από τα μέσα του 2015, ενώ το πορτογαλικό ενισχύεται σε υψηλό εννέα μηνών (3,8%).

 

Η επιδείνωση στην αγορά ομολόγων της Ευρώπης συνεχίστηκε, παρά τις δεσμεύσεις του Μάριο Ντράγκι για την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων και πέραν του Μαρτίου του 2017.

 

Σημειώνεται ότι το sell-off πυροδοτήθηκε από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ,ο οποίος έχει δεσμευτεί για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την αύξηση των δημόσιων δαπανών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.