ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μεγαλύτερη έκδοση ομολόγων του 2017 ανήκει στη Microsoft

14:58 - 31 Ιαν 2017 | Ομόλογα
Η μεγαλύτερη έκδοση ομολόγων του 2017 ανήκει στη Microsoft
Η Microsoft Corp πούλησε ομόλογα αξίας 17 δισ. δολαρίων, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη έκδοση χρέους για το 2017 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Wall Street Journal.

Οι επενδυτές δηλώνουν έκπληκτοι από μια τόσο μεγάλη συμφωνία, καθώς η κίνηση αυτή της Microsoft  ήρθε μετά την πώληση ομολόγων αξίας 19,75 δισ. δολαρίων τον περασμένο Αύγουστο.

 

Τα έσοδα από τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει και ένα δεκαετές ομόλογο με κουπόνι 3,3%, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, μεταξύ των οποίων και η αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου χρέους που βοήθησε να χρηματοδοτηθεί η εξαγορά του LinkedIn από τη Microsoft για 26 δισ. δολάρια.

 

Ο τεχνολογικός κολοσσός εξέδωσε τα πρώτα του ομόλογα το 2009 και έχει εξακολουθήσει να εκδίδει χρέος, παρότι προχώρησε και σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

 

Τον Σεπτέμβριο, η εταιρία ανακοίνωσε σχέδια για την τόνωση του μερίσματός της κατά 8% και για επαναγορά μετοχών αξίας μέχρι και 40 δισ. δολαρίων, καθώς πλησιάζει στην ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος επαναγορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.