ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό 17 μηνών οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων

13:36 - 06 Φεβ 2017 | Ομόλογα
Σε υψηλό 17 μηνών οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών αυξάνεται το κόστος δανεισμού της Γαλλίας, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου - Μαΐου, επιδρά αρνητικά στο επενδυτικό κλίμα.

Η Μαρίν Λε Πεν, υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, ανακοίνωσε χθες, και επισήμως, την προεκλογική της ατζέντα, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για αποχώρηση της Γαλλίας από την Ευρωζώνη.

 

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, το οικονομικό σχέδιο της Λε Πεν θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία και στάση πληρωμών.

Η ίδια ωστόσο, έρχεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις για τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, παρότι στον β’ γύρο υπολείπεται σημαντικά έναντι τόσο του Φρανσουά Φιγίον, όσο και του Εμανουέλ Μακρόν.

 

«Η πιθανότητα εκλογής της Λε Πεν είναι μικρή, αλλά η κατάσταση στη Γαλλία αυξάνει σημαντικά τις ανησυχίες των αναλυτών» αναφέρει εκ μέρους της DZ Bank, ο Κρίστιαν Λενκ.

 

Οι επενδυτές στρέφονται ως αποτέλεσμα, σε ασφαλέστερα «καταφύγια», όπως το 10ετές ομόλογο της Γερμανίας, οι αποδόσεις του οποίου υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.