ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brainard (Fed): Yπέρ αύξησης επιτοκίων «σύντομα»

17:30 - 02 Μαρ 2017 | Ομόλογα
Brainard (Fed): Yπέρ αύξησης επιτοκίων «σύντομα»
Η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να βρίσκεται σε μετάβαση προς ένα πιο σταθερό μονοπάτι ανάπτυξης και μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων θα είναι κατάλληλη «σύντομα», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης η αξιωματούχος της Fed, Lael Brainard.

«Είμαστε κοντά στην πλήρη απασχόληση, ο πληθωρισμός κινείται σταδιακά προς τον στόχο μας, η ανάπτυξη στο εξωτερικό βρίσκεται σε πιο στέρεο έδαφος και τα ρίσκα στο outlook είναι κοντά σε κατάσταση ισορροπίας, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά» ανέφερε η κα. Brainard σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο του Harvard.

 

Όπως επισημαίνει το Reuters, η κα. Brainard ήταν ως τώρα επιφυλακτική σε μια αύξηση επιτοκίων, λέγοντας πως υπάρχουν ρίσκα για τις ΗΠΑ από την αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη. Αλλά στην ομιλία της στο Harvard επισήμανε πως τα βραχυπρόθεσμα ρίσκα από το εξωτερικό φαίνεται να έχουν υποχωρήσει.

 

Ο συνδυασμός ενός καλύτερου εγχώριου outlook και η υποχώρηση των ρίσκων από το εξωτερικό «δείχνουν πως τα ρίσκα στο outlook είναι πιο ισορροπημένα σήμερα από ότι ήταν τα τελευταία δύο χρόνια», σημείωσε η ίδια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.