ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Απίθανο η ΕΚΤ να ενισχύσει τον δανεισμό ομολόγων

15:57 - 06 Μαρ 2017 | Ομόλογα
Reuters: Απίθανο η ΕΚΤ να ενισχύσει τον δανεισμό ομολόγων
Η ΕΚΤ είναι απίθανο να ενισχύσει το δανεισμό των κρατικών ομολόγων στη συνεδρίαση της Πέμπτης, αναφέρουν πηγές στο Reuters, δημιουργώντας ανησυχίες για μια οδυνηρή νέα συρρίκνωση, σε μια ζωτικής σημασίας αγορά για τους επενδυτές.

Πηγές στις κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης, δηλώνουν ότι παραμένουν ακόμη πολιτικά, νομικά και τεχνικά εμπόδια αναφορικά με τις εκκλήσεις της βιομηχανίας για δανεισμό από τα 1,4 τρισ. ευρώ κρατικού χρέους που έχουν αγοράσει για να τονώσουν τον πληθωρισμό.

 

Οι φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ άνοιξαν την πόρτα σε αλλαγές στη διάρκεια της συνεδρίασης του Ιανουαρίου, καθώς η έλλειψη ομολόγων στα τέλη του περασμένου έτους, οδήγησε τους επενδυτές να πληρώνουν επιτόκια-ρεκόρ για να δανειστούν κρατικό χρέος, για παράδειγμα, προκειμένου να τα παρουσιάσουν ως collateral στους οίκους εκκαθάρισης που διευθετούν τις συναλλαγές τους.

 

Ενδεχόμενη αποτυχία να παρουσιάσουν collateral όταν τους ζητηθεί, μπορεί να οδηγήσει μια επιχείρηση να τεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας, με δυνητικά αποσταθεροποιητικές συνέπειες για το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.