ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επενδυτές επιστρέφουν... στα γερμανικά ομόλογα

15:28 - 19 Απρ 2017 | Ομόλογα
Οι επενδυτές επιστρέφουν... στα γερμανικά ομόλογα
Στο χαμηλότερο επίπεδο του 2017 βρίσκονται οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων γερμανικών κρατικών ομολόγων, αφού όπως φαίνεται οι επενδυτές καταφεύγουν και πάλι στα ασφαλή καταφύγια εξαιτίας των ανησυχιών για τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν και οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.

 

Στη Γηραιά Ήπειρο οι επενδυτές καλούνται να ξεπεράσουν τις ανησυχίες που γεννήθηκαν από τις εκλογές που εξήγγειλε η Τερέζα Μέι για τον Ιούνιο και τον ακόμα απρόβλεπτο πρώτο γύρο στις εκλογές της Κυριακής στη Γαλλία, όπου οι δύο αντιευρωπαϊστές υποψήφιοι, ο Jean-Luc Mélenchon και η Marine Le Pen έχουν μεγάλες πιθανότητες να περάσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 7 Μαΐου.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα γερμανικά ομόλογα να θεωρούνται τα ασφαλέστερα assets στον κόσμο.

 

«Αν κοιτάξει κανείς τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, και εντός της ζώνης του ευρώ με τις γαλλικές εκλογές, η Γερμανία θεωρείται ως ασφαλές καταφύγιο», αναφέρει στο Reuters η DZ Bank.

 

Η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των 30ετών και των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας αγγίζει τις 71,8 μονάδες βάσης, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Φεβρουαρίου.

 

Χθες, η απόδοση του 30ετούς ομολόγου της Γερμανίας χτύπησε το χαμηλότερο επίπεδό του 2017 στο 0,876% ενώ το yield στο 10ετές βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.