ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεκόρ έκδοσης εταιρικών ομολόγων τον Ιανουάριο

16:16 - 05 Φεβ 2020 | Ομόλογα
Ρεκόρ έκδοσης εταιρικών ομολόγων τον Ιανουάριο
Με το «δεξί» εισήλθαν στο 2020 τα εταιρικά ομόλογα παγκοσμίως, τα οποία έφτασαν τον πρώτο μήνα του έτους σε επίπεδα-ρεκόρ. Με ώθηση από τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού και την αποδυνάμωση της αγοράς λόγω του κοροναϊού, η Ευρωζώνη ξεκίνησε το 2020 με έναν πυρετό εκδόσεων κρατικών ομολόγων.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο εξέδωσαν χρέος ύψους 73,6 δισ. δολαρίων, ένα ποσό που ξεπερνάει κάθε άλλο μηνιαίο άθροισμα των τελευταίων 25 ετών, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας συλλογής χρηματοοικονομικών στοιχείων Dealogic.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, οι ευρωπαϊκές εκδοτικές αρχές είχαν εκδώσει ομόλογα ύψους περίπου 92,5 δισ. ευρώ μόλις την πρώτη εβδομάδα του 2020. Τις πρώτες ημέρες του έτους η Ιταλία, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Σλοβενία και φυσικά η Ελλάδα εξέδωσαν ομόλογα.

Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει, σύμφωνα με τους Financial Times, ότι η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων έχει πλέον αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα οχήματα χρηματοδότησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά αναμένεται ότι ο ρυθμός έκδοσης νέων ομολόγων θα μειωθεί αισθητά κατά τη διάρκεια του 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:29 - 05 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.