ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτόνωση πιέσεων στα βρετανικά ομόλογα- Κάτω από 4% το 10ετές

14:02 - 24 Οκτ 2022 | Ομόλογα
Εκτόνωση πιέσεων στα βρετανικά ομόλογα- Κάτω από 4% το 10ετές
Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων, μετά την αποχώρηση του Μπόρις Τζόνσον από την κούρσα διαδοχής της Λιζ Τρας, η οποία πλέον έχει αφήσει τον Ρίσι Σούνακ ως μοναδικό υποψήφιο.

Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του δεκαετούς βρετανικού κρατικού ομολόγου αποκλιμακώνεται κατά 17 μονάδες βάσης και έχει υποχωρήσει εκ νέου χαμηλότερα του 4%, διαμορφούμενη στο 3,92%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Από την άλλη, αναφορικά με την υποχώρηση του βραχυπρόθεσμου διετούς τίτλου, είναι ακόμα μεγαλύτερη κατά 20 μονάδες βάσης, πέφτοντας από το 3,69% στο 3,49%, έχοντας φθάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας έως το 3,43%.

Οι επενδυτές σήμερα έχουν στραφεί στα βρετανικά gilt, καθώς η έλευση του Σούνακ θεωρείται ως η ενδεδειγμένη λύση επί του παρόντος. «Οι αγορές εμπιστεύονται τις δημοσιονομικές πολιτικές του. Με έναν δημοσιονομικά συντηρητικό πρωθυπουργό, η νομισματική σύσφιξη που απαιτείται από την Τράπεζα της Αγγλίας επίσης περιορίζεται», αναφέρει ο Pooja Kumra, αναλυτής της Dominion Bank. 

Ενισχύεται η στερλίνα

Την ίδια στιγμή, η στερλίνα ενισχύθηκε  έως το 1,1402 δολάριο στη διαπραγμάτευσή της στην Ασία, πριν μετριάσει τα κέρδη της και διαμορφωθεί στο 1,1323 δολάριο. Οι κινήσεις της στερλίνας έναντι του ευρώ ήταν πιο απότομες, με το ενιαίο νόμισμα να σημειώνει πτώση 0,5% στις 86,84 πένες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.