ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sotheby’s- Δημοπρασία ορόσημο: Διαμάντι εκατομμυρίων μπορεί να αγοραστεί με κρυπτονομίσματα

11:33 - 26 Ιουν 2021 | Νομίσματα
Sotheby’s- Δημοπρασία ορόσημο: Διαμάντι εκατομμυρίων μπορεί να αγοραστεί με κρυπτονομίσματα
Ένα σπάνιο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού που αναμένεται να πιάσει τα $15 εκατομμύρια, μπορεί να αγοραστεί σε δημοπρασία χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα, όπως ανακοινώθηκε από τον οίκο Sotheby’s.

Σύμφωνα με τον οίκο, είναι η πρώτη φορά που ένα διαμάντι τέτοιου μεγέθους μπορεί να αγοραστεί με κρυπτονομίσματα. Κανένα άλλο φυσικό αγαθό τέτοιας αξίας δεν έχει αγοραστεί με κρυπτονομίσματα στο παρελθόν.

Αυτό το άψογο διαμάντι είναι 101.38 καράτια  και ονομάζεται The Key 10138. Είναι ένα από τα δέκα διαμάντια που είναι πάνω από 100 καράτια τα οποία έχουν προσφερθεί σε δημοπρασία. Από αυτά τα δέκα, μόνο δύο είχαν σχήμα αχλαδιού.

Η εκτιμώμενη αξία του είναι 10-15 εκατομμύρια δολάρια και θα πουληθεί στις 9 Ιουλίου στο Χονγκ Κονγκ.

Μαζί με τα συνιθισμένα νομίσματα, θα δέχονται επίσης και τα κρυπτονομίσματα Bitcoin και Ether.

“Είναι μία συμβολική στιγμή. Ο πιο αρχαίος και εμβληματικός παρονομαστής αξίας, μπορεί τώρα, για πρώτη φορά, να πουληθεί χρησιμοποιώντας το νεότερο παγκόσμιο νόμισμα της ανθρωπότητας” είπε ο Patti Wong, ο πρόεδρος του οίκου Sotheby's Asia.

Τα κρυπτονομίσματα είχαν έναν ασταθή χρόνο. Στις ΗΠΑ, το National Republican Congressional Committee είπε την προηγούμενη βδομάδα ότι θα δέχεται προσφορές σε κρυπτονομίσματα. Αυτόν τον μήνα, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα πληρωμών και συναλλαγών.

Ο οίκος Sotheby’s είπε ότι ανέβηκε η ζήτηση για τα λευκά διαμάντια, κοσμήματα και είδη πολυτελείας, τον τελευταίο χρόνο, κυρίως από νεότερους ανθρώπους.

Το όνομα του άχρωμου διαμαντιού, Key 10138, αποτυπώνει τον σημαντικό ρόλο που καταλαμβάνουν τα κλειδιά στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Τα διαμάντια με σχήμα αχλαδιού είναι από τα πιο περιζήτητα.

Η πιο υψηλή τιμή που έχει πληρωθεί για ένα άχρωμο διαμάντι σε δημοπρασία ήταν για ένα διαμάντι 118.28 καρατίων σε σχήμα οβάλ που πουλήθηκε για $30.8 εκατομμύρια το 2013 από τον οίκο Sotheby's στο Χονγκ Κονγκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.