ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό 9 μηνών το δολάριο με ώθηση από Fed

11:28 - 19 Αυγ 2021 | Νομίσματα
Σε υψηλό 9 μηνών το δολάριο με ώθηση από Fed
Υψηλό 9 μηνών «χτύπησε» το δολάριο έναντι του ευρώ, αλλά και έναντι των νομισμάτων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Οι επενδυτές μείωσαν την έκθεση σε νομίσματα με μεγαλύτερο ρίσκο, κυρίως λόγω των ανησυχιών για τον κορονοϊό. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed βρίσκονται εν πολλοίς σε συμφωνία για την εκκίνηση του λεγόμενου tapering φέτος.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στις 27 και 28 Ιουλίου που δημοσιοποιήθηκαν χθες έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θεωρούν δυνατό το ενδεχόμενο χαλάρωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων εντός του τρέχοντος έτους εάν η οικονομία εξακολουθήσει να βελτιώνεται κατά το αναμενόμενο αν και η προϋπόθεση της «ουσιαστικής περαιτέρω προόδου» προς την πλήρη απασχόληση δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί.

Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά την επίδοση του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ, του γεν και τεσσάρων άλλων νομισμάτων, σκαρφάλωσε στις 93,347 μονάδες, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Απριλίου.

Επιπλέον, το δολάριο ενισχύεται κατά 0,23% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία τους να διαπραγματεύεται στο 1,1683 δολάριο ανά ευρώ λίγο μετά τις 11 το πρωί ώρα Ελλάδος.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:28 - 19 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.