ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Το πρώτο ETF του Bitcoin «μπαίνει» στην αγορά Κύριο

10:03 - 17 Οκτ 2021 | Νομίσματα
ΗΠΑ: Το πρώτο ETF του Bitcoin «μπαίνει» στην αγορά
Αυτη την εβδομάδα ανοίγει στην αγορά των ΗΠΑ το πρώτο ETF του Bitcoin, της εταιρείας ProShares.

Το ETF (ακρωνύμιο που σημαίνει Exchange Traded Fund – Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο) είναι ένα χρηματιστηριακό προϊόν, που ακολουθεί έναν δείκτη (μετοχών, ομολόγων ή εμπορευμάτων), ένα μεμονωμένο στοιχείο ενεργητικού (πχ χρυσό) ή έναν συνδυασμό προϊόντων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ακολουθεί Bitcoin.

Μέχρι και την Παρασκευή δεν είχε δοθεί έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για κάτι τέτοιο, ωστόσο, από την κατάθεση των εγγράφων της εταιρείας προκύπτει πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η διαπραγμάτευσή του.

Το πρώτο ETF, με ετικέτα BITO, θα δίνει έκθεση σε προθεσμιακά συμβόλαια του Bitcoin, αλλά όχι στην spot αγορά. Ο ερχομός του ήταν ο κύριος παράγοντας που έδωσε ώθηση στην τιμή του Bitcoin την περασμένη εβδομάδα. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα παρουσίασε αύξηση πάνω από 10%, ξεπερνώντας και πάλι το φράγμα των 61.000 δολαρίων.

Αρκετές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Invesco και Valkyrie, έχουν καταθέσει αιτήσεις για παρόμοια ETF, που είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Να υπενθυμίσουμε πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων είδε την αξία της να εκτινάσσεται από τα 16 δισ. δολάρια το 2016 στα 2,3 τρισ. δολάρια. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί σε άλλους ενθουσιασμό και την πεποίθηση ότι πρόκειται για μία επένδυση, που σταδιακά εδραιώνεται στο ευρύ κοινό και σε άλλους τρόμο για μία νέα μεγάλη φούσκα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:17 - 17 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.