ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αν πρέπει να ποντάρεις σε ένα κρυπτονόμισμα είναι αυτό...

08:55 - 02 Δεκ 2021 | Νομίσματα
Αν πρέπει να ποντάρεις σε ένα κρυπτονόμισμα είναι αυτό...
Μπορεί το Shiba Inu να έχει καταφέρει πολλά σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα αλλά ίσως δεν είναι το καλύτερο κρυπτονόμισμα που πρέπει να αγοράσεις αυτή την περίοδο. Μία από τις καλύτερες επενδύσεις αυτή την στιγμή είναι το Solana και θα εξηγήσουμε το γιατί.
  1. Είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κρύπτο-οικοσύστημα

Η χρηστικότητα στον αληθινό κόσμο είναι ένα βασικό κριτήριο στην επιλογή κρυπτονομισμάτων.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 500 πρότζεκτ που έχουν κατασκευαστεί βασισμένα στο Solana. Αυτά συμπεριλαμβάνουν εφαρμογές αποκεντρωμένης οικονομίας (DeFi), NFTs και εφαρμογές Web3. Ένα πρότζεκτ που φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το Star Atlas, ένας τεράστιος μέτα-κόσμος με πολλούς παίχτες.

Μπορεί το Ethereum να έχει περισσότερα πρότζεκτ φτιαγμένα με βάση το blockchain του, ωστόσο, το Solana είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κρύπτο-οικοσύστημα στον κόσμο. Προβλέπεται ότι το Solana θα συνεχίσει να γίνεται όλο και πιο ισχυρό και θα παραμείνει ο βασικός αντίπαλος του Ethereum, με πολλούς να πιστεύουν ότι μπορεί να είναι και ο «δολοφόνος του Ethereum».

  1. Είναι το πιο γρήγορο blockchain στον κόσμο

Ο βασικός λόγος που το Solana προσελκύει πολλούς δημιουργούς και προγραμματιστές είναι λόγω της ταχύτητας των συναλλαγών του. Είναι με διαφορά το πιο γρήγορο blockchain στον κόσμο.

Το Ethereum επεξεργάζεται περίπου 15 με 45 συναλλαγές το δευτερόλεπτο. Άλλο ένα ανερχόμενο κρυπτονόμισμα, το Cardano, επεξεργάζεται 250 συναλλαγές το δευτερόλεπτο. Το Solana μπορεί να επεξεργαστεί περίπου 50,000 συναλλαγές το δευτερόλεπτο.

Ωστόσο, η αναβάθμιση του Εthereum, Eth2, μπορεί να επιτρέψει στο Ethereum να επεξεργάζεται μέχρι και 100,000 συναλλαγές το δευτερόλεπτο.

Το Solana, όμως, έχει την δυνατότητα να γίνει ακόμη πιο γρήγορο, με τον συν-ιδρυτή του, Anatoly Yakovenko, να δηλώνει ότι το blockchain του Solana “είναι περίπου τέσσερις φορές πιο αργό απ’ ότι θα έπρεπε να είναι”.

  1. Χαμηλά κόστη

Άλλο ένα πλεονέκτημα του Solana είναι το χαμηλό κόστος του. Τα κόστη συναλλαγών είναι λιγότερο από $0.01 και η δυνατότητα επέκτασης του blockchain του Solana θα επιτρέψει να παραμείνουν χαμηλά αυτά τα κόστη.

Αυτό είναι ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δεδομένου ότι τα κόστη συναλλαγών του Ethereum έχουν εκτοξευθεί, οδηγώντας πολλούς να εγκαταλείπουν το blockchain.

O CEO ενός hedge fund, Su Zhu, είναι ένας από τους πιο γνωστούς επενδυτές κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε πρόσφατα ότι εγκατέλειψε το Ethereum λόγω των υψηλών χρεώσεων στις συναλλαγές ή αλλιώς gas fees, ενώ παλαιότερα ήταν ένας βασικός υποστηρικτής του. O Zhu πρόσθεσε επίσης ότι οι νέοι επενδυτές που έρχονται δεν θα έπρεπε να ντρέπονται να επιλέγουν άλλα οικοσυστήματα, αλλά ούτε και οι προγραμματιστές να ντρέπονται που επιλέγουν εναλλακτικές.

Το Solana λογικά θα συνεχίσει να ωφελείται καθώς οι χρήστες και οι προγραμματιστές επιλέγουν πλέον πιο φθηνές εναλλακτικές blockchain.

  1. Έχει κι άλλο περιθώριο να αυξηθεί

Το Solana έχει αυξηθεί κατά 9300% τους τελευταίους 12 μήνες με την κεφαλαιοποίησή του να είναι $65 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, η κεφαλαιοποίησή του είναι μόνο το ένα δέκατο έκτο αυτής του Bitcoin και το ένα όγδοο αυτής του Ethereum.

Το Solana αναμένεται να συνεχίσει να προσελκύει πολλούς επενδυτές και προγραμματιστές λόγω της πολύ γρήγορης ταχύτητάς του και των χαμηλών κόστων. Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να παραμείνει το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κρύπτο-οικοσύστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εντυπωσιακές επιστροφές μακροπρόθεσμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.